Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van egy TP-LINK TL-WR741N...

BecikeXX kérdése:

Van egy TP-LINK TL-WR741N típusú routerem, és azt akarom megtudni hogy hogyan állíthatom be a következőt?

Figyelt kérdés
A legtöbb router alkalmas arra, hogy egyesével engedélyezzük azokat az eszközöket, amelyek csatlakozhatnak a wifihálózathoz.Azt szeretném tudni hogy az én routeremben azt hogyan kell beállítani?

2015. nov. 8. 20:45
 1/10 Tengor ***** válasza:
A legegyszerűbb ha MAC cím szűrőt állítasz be rajta. Kézikönyv leírja, hogy hogyan.
2015. nov. 8. 20:47
 2/10 A kérdező kommentje:
és ha azt beállítom akkor mivel lesz másabb?
2015. nov. 8. 20:53
 3/10 Tengor ***** válasza:

Attól függ hogy állítod be. A listában megadott MAC című eszközök vagy tudják használni a routert és a többiek nem. Vagy a megadott eszközök nem tudják használni és a többiek nem.

A MAC cím persze módosítható, de mint írtam ez a legegyszerűbb megoldás.

2015. nov. 8. 20:57
 4/10 A kérdező kommentje:
értem,és azt valahogy meglehetne oldani hogy aki felcsatlakozik a hálózatra mondjuk szeretne tölteni egy videót és mikor elindítja akkor ledobja a hálózatról.
2015. nov. 8. 21:00
 5/10 Tengor ***** válasza:

A router gyári szoftverével biztosan nem. Custom szoftverrel talán, bár a "videó" meghatározása elég absztrakt.

Nem lenne egyszerűbb ha leírnád, hogy mi az alap problémád és arra keresnénk megvalósítható megoldásokat?

2015. nov. 8. 21:04
 6/10 A kérdező kommentje:
pár barátomnak megadtam a wifi jelszót de nem szeretném hogy töltsenek dolgokat csak is hogy böngésszenek valahogy be tudom-e azt állítani hogy ne tudjanak tölteni?
2015. nov. 8. 21:06
 7/10 Tengor ***** válasza:

Első körben fixáld le a haverok IP címeit, hogy mindig ugyan azt kapják a DHCP-től, és ne ugráljanak.

Aztán a Bandwidth Control-t engedélyezd és a Rule List add meg a beállított IP-kre a szabályokat, hogy pl a maximális letöltési sebesség fél megabit legyen. Ezzel ugyan nem zárod ki a letöltést, de elég lassú lesz ahhoz, hogy ne akarjanak arról filmet tölteni (3 óra egy vacak minőségű film is), de még elég gyors, hogy lehessen rajta netezni.

2015. nov. 8. 21:12
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget,nagyon hálás vagyok! :)
2015. nov. 8. 21:14
 9/10 A kérdező kommentje:
azt szeretném még utoljára megtudni hogy hogyan fixálhatom le a haverok IP címeit, hogy mindig ugyan azt kapják a DHCP-től?
2015. nov. 8. 21:17
 10/10 Tengor ***** válasza:
DHCP / Address Reservation
2015. nov. 8. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!