Lemezkezelésnél üres partíció?
Áthelyezhető a szakasz de nem veszélytelen. Mint mondtad üres és feltételezem a lemez végén helyezkedik el. Vannak erre alkalmas programok, amikkel áthelyezhetsz, összevonhatsz, törölhetsz, konvertálhatsz partíciókat. Kijelölöd a műveletet és a következő gépindításnál elvégzi. Jelen esetben a lemez végén van az üres hely, így elvileg mindent eltol (átpakol) a hiányzó méret nagyságával. Ahogy én sejtem. Szóval sokáig eltartana és ha közben véletlen áramszünet történik, na az nyírná ki a lemezt legrosszabb esetben.
AOMEI Partition Assistant [link]
Ott a varázsszó: "lehet". Szóval ez nem azt írja hogy KELL a windowsnak, hanem hogy "lehet". Én nekimennék!
Bármilyen partíciókezelőt használsz, csak két szomszédos partíciót tudsz egy menetben összevonni!
Pl. C|D|üres -> hozzáadhatod a D-hez.
Ha a C-hez szeretnéd, akkor előbb a D-t kell a végére vinni:
C|üres|D
és csak ezután tudod az üres részt a C-hez adni.
Ez elég időigényes is lehet (pár óra), főleg ha nagyon fragmentált a mozgatott partíció.
Én az EASEUS-t használom, de a fent írt AOMEI is tökéletes erre a feladatra (és még magyarul is tud).
Célszerű a művelet előtt lekapcsolni a netet (pont jön egy frissítés...), kukát üríteni, és letörölni a szemetet (minek mozgassunk felesleges dolgokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!