Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lemezkezelésnél üres partíció?

Lemezkezelésnél üres partíció?

Figyelt kérdés
A 64bites Windows 7-emnél a partíciókat akarom kezelni. Van egy C: a rendszernek, egy D: a fájloknak, és egy rendszer számára fenntartott 100mb-os partíció. Valamint ír még egy negyediket, egy 26,31 GB kapacitású alaplemezt, "elsődleges partíciót", aminek viszont neve sincs, és egy kB sem foglalt róla. A kérdés, hogy ezt hozzá tudnám-e adni valahogy valamelyik meglévő partíciómhoz, mert szükségem van a helyre? Vagyis ha kitörlöm, akkor azzal kárt okozhatok-e?

2015. nov. 6. 10:19
 1/7 A kérdező kommentje:
Amikor kitörölném, azt írja, hogy "a kijelölt partíciót nem a Windows hozta létre, és lehet hogy más operációs által felismerhető adatokat tartalmaz"
2015. nov. 6. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Tipp. Nem előtelepített a rendszered, és ott van a telepítő?
2015. nov. 6. 12:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Nemnem, nem a telepítőnél, a rendszerem működik évek óta, amikor megkaptam a gépet, egyszer összeraktam a rendszert (úgy hogy van C és D partíció, ez volt a hiba...), utána csináltam egy rendszervisszaállítási pontot, és azt töltöm be azóta is, amikor "újrarakom" a gépem.
2015. nov. 6. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:
A C és D part. miért hiba? Mindenki így csinálja. Nem tudom mi lehet, ha nem a telepítő, mert azt szokták rejteni. Passz, valaki biztos tudja.
2015. nov. 6. 13:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem úgy hiba, hanem nekem nem így kellett volna csinálni. A C meghajtóm 50 gigás, de ez minden újrarakás után 1-2 hónappal megtelik teljesen a winfos ügyes-bajos-kitörölhetetlen fájljaival. A gépem meg onnantól kezdve csak úgy tud működni rendesen (azaz csak úgy lesz a C: meghajtón legalább 300 MB hely), ha már a saját dokumentumaimat helyezem át a D-re. Na most ebben a helyzetben fedeztem fel, hogy kihasználatlanul van 26,31 GB egy üres/nem létező partíción, és az volt a kérdésem, hogy ezt át tudom-e adni valahogy a C meghajtómnak. Remélem így már érthető.
2015. nov. 6. 14:27
 6/7 Gábor_79 ***** válasza:

Áthelyezhető a szakasz de nem veszélytelen. Mint mondtad üres és feltételezem a lemez végén helyezkedik el. Vannak erre alkalmas programok, amikkel áthelyezhetsz, összevonhatsz, törölhetsz, konvertálhatsz partíciókat. Kijelölöd a műveletet és a következő gépindításnál elvégzi. Jelen esetben a lemez végén van az üres hely, így elvileg mindent eltol (átpakol) a hiányzó méret nagyságával. Ahogy én sejtem. Szóval sokáig eltartana és ha közben véletlen áramszünet történik, na az nyírná ki a lemezt legrosszabb esetben.

AOMEI Partition Assistant [link]

2015. nov. 22. 15:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Ott a varázsszó: "lehet". Szóval ez nem azt írja hogy KELL a windowsnak, hanem hogy "lehet". Én nekimennék!

Bármilyen partíciókezelőt használsz, csak két szomszédos partíciót tudsz egy menetben összevonni!

Pl. C|D|üres -> hozzáadhatod a D-hez.

Ha a C-hez szeretnéd, akkor előbb a D-t kell a végére vinni:

C|üres|D

és csak ezután tudod az üres részt a C-hez adni.

Ez elég időigényes is lehet (pár óra), főleg ha nagyon fragmentált a mozgatott partíció.

Én az EASEUS-t használom, de a fent írt AOMEI is tökéletes erre a feladatra (és még magyarul is tud).

Célszerű a művelet előtt lekapcsolni a netet (pont jön egy frissítés...), kukát üríteni, és letörölni a szemetet (minek mozgassunk felesleges dolgokat).

2019. dec. 15. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!