Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » DDR3 1500MHz csak 5.9 pont?

DDR3 1500MHz csak 5.9 pont?

Figyelt kérdés
Tudom felesleges kicsit a kérdés. Van egy 4gb ddr3 ram a gépben amit fel tudtam tuningolni 1500MHz-ra és a Win7 5.9-es pontot adott neki, ez miért van?

2015. nov. 3. 09:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a Windows-pont nem a legjobb mérési módszer.
2015. nov. 3. 09:52
 2/3 anonim ***** válasza:
#1 +1 az i7 2GB video, 12GB ram gépem is 5,9-et kapott, mert a 2 terás winchesternek lassabb az elérése :) lehet kidobom a kukába az egészet.
2015. nov. 3. 10:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen általában az összpontszámot a HDD szokta lehúzni, mert a legkisebb pontszámot kapja a rendszer, ami ebben az esetben jellemzően 5,9 szokott lenni. Természetesen SSD-vel el lehet érni a maximális részpontot is.

Amúgy a memória húzásnak nincs sok értelme, nagyon kicsi (elhanyagolható) befolyása van a rendszer teljesítményére (egyedül az integrált grafikák kamatoznak érezhetően a gyorsabb memóriákból). A windows persze külön pontozza a memóriákat is, ahol gondolom olvasás-írás teszteket végez és számít a dual channel felállás, de pontot hozhat a kapacitás is (vagyis a windows sokkal több pontot ad 2x4GB DDR3-1833 memóriára, mint egy darab 2GB-os DDR3-1333-ra)!

Ettől függetlenül, ahogy előttem is írták, az élményindex, mint benchmark nem jó, nem jelent semmit. A pontszámok nem arányosan viszonyulnak egymáshoz és az összpontszám meg pláne nem fejez ki semmit. Eredetileg ezt játékok futtathatóságához találták ki, de gyakorlatban senki nem nézte és nem tudom mennyire volt megbízható.

Valahogy így: [link]

2015. nov. 3. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!