Két router összekapcsolása. Melyik router a fontosabb?
Az addig tiszta sor, hogy 1-es (fő router)-ből a LAN porton át kivezetek egy vezetéket a 2-es (al) router WAN portjába. A kettes router-en leegyen letiltva a tűzfal, másik port, valamint másik hálózati név. Az egyik (vagy a másik is?) legyen alkalmas vezeték nélküli internet továbbítására. Melyik?
Rossz az, amit leírtam? Lehetne jobban? Kiegészítés? :)
A zterv az, hogy a két router egyként működjön, csak kiterjesszem a telken a hálózati lefedettséget.
Köszönöm.
az első routernek a LAN portjából vezesd ki a vezetéket a második router LAN portjába(ne a wan-ba).a második routeren ki kell kapcsolni a dhcp-t(csak ennyit kell beállítani és így már menni is fog a hálózat) és a wifi ssid-ja(neve) legyen ugyanaz mint az első routeré..ezzel eléred hogyha a telefon megtalálja az erősebbet ugyanazzal a névvel akkor átkapcsolódik arra (persze hogyha be van állítva a készüléken hogy mindig a legerősebb hálózatra kapcsolódjon)
ennek így elméletben működnie kellene viszont figyelmeztetlek hogy utp kábelt csak 100m-ig használunk
Nem drága, 1000 forint környéke. Hogy csinálod, csak össze vissza vezeték, vagy el lesz szépen rejtve kábelcsatornába, esetleg falba?
Nekem volt itthon 100 méterszám bontott kábel, vettem kettő csatlakozót, kértem kölcsön fogót és kész. Ha nem tudsz kérni fogót akkor csavarhúzóval is meg lehet csinálni, neten találsz róla leírást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!