Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Excelbe valaki segíteni?

Excelbe valaki segíteni?

Figyelt kérdés

Sajnos már rég volt az iskola, és sokáig nem kellett használnom az Excelt. Nettó bruttó értéket akarnék számolni, de van hogy nettóba kapom meg az árakat van hogy bruttóba. Példa kedvéért A1 be legyen a 27%-os áfa kulcs, B1 be a nettó beszerzési értékem, B2-be a Bruttó beszerzési értékem. Azt szeretném hogy ha bruttó helyére beírom a bruttó értéket akkor nettóhoz számolja ki a nettó értéket, ha pedig a nettó értéket beírom a nettóhoz akkor számolja ki a bruttó helyére a bruttó értéket.

Nagyon szépen köszönöm aki rám szán egy kis időt :))

2015. okt. 28. 10:50
 1/4 anonim ***** válasza:

nettóból brutto ár --> netto*1,27

bruttóból nettó ár --> brutto*0,73

de szerintem mindig csak egyet tudsz kiszamolni, kell egy alap ertek. vagy a brutto, vagy a netto, oda-vissza egyszerre nem tudom lehet-e.

2015. okt. 28. 10:55
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm, sajnos nem erre voltam kíváncsi, hanem pont arra amit te sem tudsz, hogy lehet-e. Egy komplett adatbázist próbálok összerakni hogy a későbbiekben megkönnyítse a munkámat, szinte már minden sikerült csak valahogy ezen fenn akadtam. Azét ment a zöld :)
2015. okt. 28. 11:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha megengedsz egy klasszikus tanácsot: sárkány ellen sárkányfű!

Adatbázist adatbáziskezelővel rakj össze, ne excellel. Ezzel is lehet bizonyos korlátok és kompromisszumok között, de ha nagyra nő (sok lesz az adat) akkor kissé kezelhetetlenné fog válni!

Azontúl ezt így nem lehet kivitelezni (talán vb szkripttel, de azzal elég bonyolult lenne). Én csinálnék egy külön lapot ahova felvinném az értékeket. Tehát az egyik munkalapon lenne (ez csak példa)

Termék Neve | Nettó | Bruttó

Alma | 25 |

Körte | | 30

És lenne egy másik munkalapod ahol függvényekkel számoltatnád mind a nettó mind a bruttó értéket annak függvényében melyik van kitöltve.

nettó számolása: ha nettó nem üres, akkor nettó, különben bruttóból számol

bruttó számolása: ha bruttó nem üres, akkor bruttó, különben nettóból számol

2015. okt. 28. 11:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Király vagy! Nagyon sokat segítettél ! Ment a zöld :)
2015. okt. 28. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!