Egyik op rendszer törlése, a másik frissíése vagy?
Most kaptam egy gépet. Van rajta egy win7 és egy Ubuntu 12.10.
Melyik lenne ésszerűbb választás?
1. Törölni valahogy csak a win7-et és az Ubuntut frissíteni?
2. Törölni mindent és felrakni egy új Ubuntut?
3. Ubuntuból 14.04 vagy 15.10 vaagy nem is Ubuntu hanem valami más?
Maga a gép: 2x1,66 Ghz proci, 1 Gb ram, 180 Gb hdd, 2 partícióval (70+110)
Ami most van rajta Ubuntu az egyébként gyors. A win-t is megnéztem, hát szinte halott.
Azt tudni kell, hogy az előző gazdi semennyire sem foglalkozott a géppel. A linuxot az őt megelőző gazdi rakta fel. Az előző a win-t használta és még a firefox böngészővel, tehát évek óta nem történt semmi frissítés, karbantartás,csak használva volt.
Ha megy Neked a telepítés, akkor én a helyedben az egészet legyalulnám. Egy új Win-t rá frissítésekkel együtt, meg amelyik Linux tetszik. Utána mindkettőt a saját szádíze szerint belőni.
Az hogy egy gépen Firefox van, az miért jelentené hogy sokáig nem foglalkoztak vele?
Utolsó, mármint mihez alap?
Bővítek az infokon még.
Kemény 1 napja vagyok közelebbi kapcsolatban a linuxal, nem biztos, hogy menne egy telepítés. De muszáj leszek megpróbálni. Igazából most szembesültem azzal, hogy szinte mindehez jelszót kér, amit én ugye nem tudok :D
Csak a linuxot akarom majd felrakni, win egyáltalán nem kell.
Egyébként ez csak egy másodlagos gép, tehát túl nagy dolgokra nem hivatott. Viszont arra jó lesz, hogy ismerkedjek majd a linuxal.
Azt, hogy nem foglalkoztak vele, azt azért is tudom, mert ismerem az illetőt és még az is problémát okoz neki, hogy ha egy film alapból nem mutatja a feliratot, mit kellene tenni. Na most, én se vagyok ám nagy számítógép zseni, csak hozzá képest :D
Félek még a linuxozástól is. Tegnap még nézegettem a gépet. Kiderült, hogy nem is 180, hanem 250 gb a hdd. Van rajta több partíció. Én nem is nagyon akarnám particionálni, nekem úgy is megfelelő ha egyben van az egész.
Azt, hogy melyik ubuntu lenne jó azért is kérdezem, mert nem tudom, hogy milyen gépen futnak rendesen, lehet az enyém gyenge hozzájuk. Szóval kifejezetten erre a gépre 14.04 vagy 15.10 vagy esetleg Mint?
Legyalulni az egész gépet akkor ha bent van a telepítő vagy még előtte formázást választani a partició beállításoknál és utána be a telepítő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!