Mennyire gyakori ez az Ubuntuval, mi okozza és mi a megoldás rá?
Nemrég vettem egy laptopot, amit kizárólag programozásra és tanulásra szeretnék használni, gondoltam felrakom rá az Ubuntu-t (14.04 LTS) mert korábban is kipróbáltam és tetszett, akkor nem volt problémám vele.
Azonban miután a laptopra felraktam, egy frissítés után újraindítottam a gépet és ez a szöveg jelent meg bootolás után: "Your system running in low-graphics mode." Na ez most olyannyira elcseszte az egész rendszert, hogy még az egeremet sem láttam, nézelődtem, hogyan lehetne megoldani, de semelyik módszer sem vált be. Az Ubuntu-s CD-ről sem tudott a gép bootolni. Azt a megoldást választottam hogy Windows-os telepítőlemezzel formáztam az egész meghajtót és ráraktam a Win7-et erre is.
A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire gyakori hiba Ubuntunál és mi okozza? Jó lenne ezt az oprendszert használni, mert gyorsnak és letisztultnak tűnik, de ez a hiba azért kiverte még nálam is a biztosítékot...
(Bocsi, ha hosszú lett.)
Én már több mint 5 éve használok Linuxot köztük Ubuntu-t is, de ilyennel még nem találkoztam. Valahol elállítottál valamit. Próbáld legyalulni és újratenni.
Megj.:
Mellesleg linux egy olyan rendszer, hogy a halál széléről is vissza lehet hozni. Ha nagyon gáz van, a vi mint szövegszerkesztő program, minden linuxon rajta van. :) Terminál meg alap.
Remélem nem NTFS-re tetted fel az Ubuntut...
Szigorúan EXT4.
De hát, látom még is Win mellet döntöttél. Erre azt tudom, mondani: Ahogy érzed.
beállításokban zárt illesztőszoftvereknél fentvan a vidikari driver?
vagy esetleg tölthetsz egyet netről is
Kedves 1-es újra fogom tenni, mert most van időm, de amúgy nem állítottam el a gépen semmit.
Kedves 2-es, nem volt a gépen oprendszer. Beraktam a lemezt és felraktam. Tudtommal nem is lehet felrakni NTFS-re az Ubuntut.
A kérdésem meg csak azért tettem fel, mert mivel nem vagyok otthon Ubuntuban, ezért szeretnék meggyőződni róla, hogy ez csak valami véletlen volt. Meg akarom tanulni használni és szeretnék vele dolgozni, csak ez a hiba meglepett.
Kicsi az esélye annak, hogy az lenne az oka, de a telepítés előtt a menüből válaszd ki a lemez ellenőrzését, így ki derül, hogy nem hibás-e a telepítő Ubuntu.
Hajrá!
Próbálj gugliban a laptop típusa és "Ubuntu" alapján keresni. Valószínűleg egy drivert kell vadászni hozzá, de lehet, hogy egyből meglesz a megoldás egy rákereséssel.
Egyébként jól értem, live módban működött, csak telepítés után makkant meg?
Telepítés után, igen egy újraindítást követően. De azóta már visszapakoltam a gépre, nem tudom, hogy mi volt ez, de most tökéletesen működik.
Lehet, hogy lett volna valami alternatíva, hogy megjavítsam, de még azt se tudtam akkor, hogy kell belépni a terminálba, ezért inkább nem piszkáltam tovább.
Most viszont már minden fontos dolog rajta van, hardvereket is gond nélkül felismerte, gyors, mint a villám, úgyhogy nagyon örülök. A biztonság kedvéért még frissítettem a videokártya drivert is, az is működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!