150 ezer Forintból, milyen gépet lehetne összetenni? Tudnátok nekem írni ennyiből milyen gépet lehetne összehozni? (proci, alaplap, videokártya stb. )
Én a múlt héten újítottam gépet, mert az előzőnél tönkrement az alaplap a rossz tápegység miatt.
Előző gépem egy egymagos Pentium 4 3.0 GHz volt 1 GB rammal és egy butított Geforce 6600 LE-vel. 2006-os gép.
Most pedig lett egy kétmagos Pentium G3220-as proci LGA1150-es foglalattal, 4 GB DDR3 1600 MHz-es rammal és Intel HD integrált videóval, ami 2 GB-os. Az alaplap AS Rock és 16 GB tud maximum. Alaplap + CPU + ram + táp lettek az újak a régi géphez képest, összesen az egész 60 ezer körül volt. 2-3 éves játékok simán mennek rajta elvileg.
De játékra az előző gépem is jó volt, attól függ, mivel akartam játszani. :) Ha azt mondja valaki, hogy játékra akar gépet, akkor egy 486-os is tökéletesen megteszi, ha Wolf3d-zni vagy Duke Nukem 3d-zni akar. :)
Egyébként Core i5-ös vagy Core i7-es processzor kell neked, ha egy mai, proci igényes játékkal akarsz játszani. AMD-kről nem tudok nyilatkozni, de talán ott is valami Phenom lenne a jó vagy valami ilyesmi.
Core i7 -> 50-60 ezer /legalábbis ahol én vettem, ott ennyit mondott a srác, mikor kérdeztem a Core i7-es áráról, egyébként a kétmagos G3220-as Pentium 17 ezer volt/
4 GB DDR3 1600 MHz ram /ha procira gyúrsz, 4 giga is elég, bár ez amúgy is elég a mai világban még szerintem/ -> 9000 körül /az enyém 8900 volt/
Ez így 59-69 körül lesz. Kell neked még alaplap. Példa: az én AS Rockom 15 ezer volt, megy bele Core i7-es proci és összesen 16 GB ram. Tehát akkor legyen az alaplap ennyi. Ezzel együtt már 74-84 ezer körül vagyunk.
Kell még egy videókártya is. Bár ha azt írtad, hogy inkább proci igényes a játék, akkor elég az integrált is, ahogy ramból is elég a 4 giga.
Táp is kell, nekem 450 wattos tápom van, 6000 volt. Mondjuk nálad is ez lenne, így 74-84 ezer + 6000 = 80-90 ezer.
HDD-vel + házzal nem tudom, hogy hogy állsz, nekem ezek maradtak a régiek.
Igazából olyasmi gépet "raktam" össze neked, ami nekem is van, kivétel a processzor, mert azt mondtad, CPU igényes a játék. :) De 2-3 éves játékok az én G3220-as Pentiumommal is simán futnak szerintem. Legalábbis így sejtem, azok után, hogy megnéztem pár 2012-es és 2013-as játék gépigényét...
MBO: MSI H81M-P33
CPU: i3-4170
RAM: Kingston 2x4GB 1600MHz HyperX Fury
VGA: MSI GTX950 2GB OC
HDD: Western Digital 1TB EZEX
PSU: Be Quiet! Pure Power 300W
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!