Ha openoffice-ban csinaltam prezentaciot akkor meg tudom nyitni azon a gepen amin csak a microsoft office van rajra?
Az újabb MS Office, illetve az abban lévő PowerPoint (2010, 2013)már meg tudja nyitni az Openoffice fájljait, a 2007-esben nem vagyok biztos, de a korábbiak (2002, 2003) még nem!
De el lehet menteni az Openoffice-ben is úgy a fájlokat, hogy megfelelő legyen a formátuma. Mentéskor kell kiválasztani.
És, bár meg tudják nyitni egymás formátumát ezek a programok, azért nem teljesen lesznek egyformák mindkét esetben a megnyitott dolgok. Ez nem csak a prezentációkra, de a dokumentumokra is igaz. Itt-ott lehetnek eltérések (pl. karakter, vagy apróbb elcsúszások).
Fontosabb dolgok esetében érdemes előtte kipróbálni, nehogy kellemetlen helyzetbe kerülj, valahol, egy "éles" előadásnál például.
Tedd pendrive-ra az OpenOffice hordozható változatát, és és majd azzal fogod az iskolai gépen lejátszani:
(bár csak 309MB a letöltendő, de 1.5GB lesz a futtatás/kicsomagolás után a mérete)
Otthon még ellenőrizheted pendrive-ról futtatva.
Ami ilyenkor gondot okozhat, ha speciális betűtípusokat használsz, - illetve nem tudom, hogy a képeket/zenéket beágyazza-e a program a dokumentumba, vagy hivatkozásként kezeli.
Elvileg ezzel is kipróbálhatod, ha jól jelenik meg, akkor vélhetőleg majd az MS-Office-ban is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!