Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi hiányozhat erről a kölcsönk...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

Mi hiányozhat erről a kölcsönkapott sz. Gépről?

Figyelt kérdés

Az enyém tönkre ment és kaptam ezt a gépet. De nem tudok meghallgatni semmit mert azt sem tudom, hogy van-e rajta hangkártya. Most nincs időm beszélni azzal, aki adta a gépet. Ezért szeretném megkérdezni, mit töltsek le ahhoz, hogy a Youtube-n zenét hallgathassak, vagy a rádió hangtárából visszahallgassak valamit. Laikusként nem tudom megnézni, mert nem ismerem fel hogy néz ki egy hangkártya. Van három színű kis kimenet a hangszórómnak. Milyen színűbe kell, hogy dugjam a banándugót? Bármelyiket kipróbáltam nem működött. Nincs hang. A Rózsaszínű kimenetben viszont recsegést hallottam, mikor érintkezett a dugóval.

Köszönöm a válaszokat!

Üdv!

2015. szept. 28. 10:22
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocs: világoszöld színű kimenet...
2015. szept. 28. 10:23
 2/10 papagenou ***** válasza:
a zöld a hang kimenet, a piros /rózsaszín a hang bemenet vagyis a zöldbe megy a hangszóró, pirosba a mikrofon. a hangkártya integrált.
2015. szept. 28. 10:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ! Vagyis a hangkártya be van építve az áramkörbe? Ennek mindenképp működnie kellene? Ez egy kicsit öreg pép, de nagy teljesítményű alaplappal, ha jól értelmeztem, amikor adták.
2015. szept. 28. 10:51
 4/10 Lajos54 ***** válasza:

Esetleg nincs feltelepítve a hangkártya illesztőprogramja. A jobb alsó sarokban, az óra mellett van egy kis hangszóró ikon? Ha van, akkor fel van telepítve. A hangszóróra kattintva feljön a hangerő szabályzó, ott állíthatod a hangerőt.

Ha nincs, nézd meg az eszközkezelőben, hogy jelzi-e a hangkártyát. Vagy esetleg valamelyik eszköz mellett nincs-e sárga felkiáltó- vagy kérdőjel. Ha ilyet látsz, akkor kell az illesztőprogram. Az alaplap gyártójának a honlapjáról letöltheted.

2015. szept. 28. 10:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Mindjárt megnézem!
2015. szept. 28. 11:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs hangszóró ikon, csak a vírusirtó infója. Eset... És az, hogy helyi kapcsolat 2-3 kábel nincs bedugva, de ez nem tudom mit is jelenthet. Mert minden más működik.
2015. szept. 28. 11:19
 7/10 A kérdező kommentje:
Hol is nézhetem meg, hogy mi a neve az alaplapnak?
2015. szept. 28. 11:25
 8/10 anonim ***** válasza:

leveszed a gép oldalsó burkolatát, az esetek többségében rá van nyomtatva az alaplapra

Másik lehetőség hogy letöltöd az aida64 nevű programot, telepíted, és futtatod

Harmadik lehetőség, CPUZ program.

2015. szept. 28. 13:03
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen.

Inkább letöltöm az aida64 programot, vagy a CPUZ programot, mert a múltkor is alig bírtam visszatenni az oldallapot.

Üdv!

2015. szept. 28. 16:40
 10/10 Lajos54 ***** válasza:
A gép bekapcsolásakor általában pár másodpercre megjelenik az alaplap típusának a neve (nem minden gépnél). Csak egy rövid ideig látszik, de ha a Pause/Break gombot ebben a pillanatban a billentyűzeten megnyomod, akkor megáll a töltés, el lehet olvasni. (újabb gombnyomásra tovább megy)
2015. szept. 28. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!