Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy csinálták a stúdióban...

Hogy csinálták a stúdióban felvett részeket?

Figyelt kérdés

[link]

Érdekelne, hogy a hozzáértők szerint hogy vették fel, zöld, vagy alapból fekete háttérrel? Hogy csinálják azt a részt, hogy csak félig van megvilágítva az arca, de a sötét rész is jól látható? Az a rész, amikor mögötte van a fény, akkor azt milyen technikával csinálják? Csak utólag rakják oda az effectet, a csávó mögé a szerkesztőben? Vagy egy rendes softboxot, esetleg egy sima izzót raknak csak oda?

2015. szept. 26. 11:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez egy komoly tudomány, amit évekig tanítanak.

Szerintem ha lenne is itt közöttünk egy profi fővilágosító, az sem tudna erre a kérdésre pár mondatban válaszolni.

2015. szept. 26. 11:41
 2/4 tabaki ***** válasza:
Én nem látom sem szükségét, sem jelét a zöld háttérnek, ezért valószínűsítem, hogy itt nem is használják. „Azt a részt, amikor mögötte van a fény” miért ne csinálhatnák azzal a technikával, hogy tényleg van mögötte egy fény? Egyébként vélhetőleg az a legegyszerűbb és legolcsóbb -- azt viszont egyértelmű, hogy nem ugyanaz a lámpa felelős a figura rafinált világításáért. Hogy a sötét részek derítésében mi a csoda, föl nem foghatom, hajdan egy iskolai fotószakkörben is magától értetődött a kisegítő fények használata. Az meg a másik rejtély, miért gondolja mindenki, hogy a filmszakma évszázados tudása elsüllyedt a semmiben, és most mindent utómunkában, trükkasztalon oldanak meg. Hát nem. Furcsa, vagy nem furcsa, a mai napig élnek emberek, akik értik a szakmájukat.
2015. szept. 27. 19:00
 3/4 A kérdező kommentje:
De én úgy tudom, hogy egy rendes lámpa fénye az nem ennyire szórt, és jobban kktakarja a csávó fejét is, és azt pesig nem nagyon tudom még mindig megérteni, hogy hogyan érik el, hogy egyik fele az arcának világis, amásik sötét, kivévey ha egy 2000w-os spéci lámpával égetik egyik oldalról
2015. szept. 27. 21:19
 4/4 tabaki ***** válasza:

Nem tudom, mit értesz rendes lámpa alatt, de a fény szűrőzhető mattüvegtől, tülltől ködgépig akármivel, a kamera is állítható, hogy hogyan fogadja, és akkor még az utómunkálatokról nem is beszélünk, pedig az is lehet százféle, nem muszáj pont a zöld hátteret belekeverni.

Hogyan kalkuláltad ki a 2000W-os lámpát, sejtelmem sincs, de az effektus 40 wattos olvasólámpákkal is elérhető. Más kérdés, hogy egy stúdióban nyilván nem azt használnak -- noha szerintem teljesen szükségtelen, még az sincs kizárva, hogy éppen kétezres oldalfényt, miért is ne? Úgy látom, ez pont nem érv semmire.

2015. szept. 27. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!