Hogy csinálták a stúdióban felvett részeket?
Érdekelne, hogy a hozzáértők szerint hogy vették fel, zöld, vagy alapból fekete háttérrel? Hogy csinálják azt a részt, hogy csak félig van megvilágítva az arca, de a sötét rész is jól látható? Az a rész, amikor mögötte van a fény, akkor azt milyen technikával csinálják? Csak utólag rakják oda az effectet, a csávó mögé a szerkesztőben? Vagy egy rendes softboxot, esetleg egy sima izzót raknak csak oda?
Ez egy komoly tudomány, amit évekig tanítanak.
Szerintem ha lenne is itt közöttünk egy profi fővilágosító, az sem tudna erre a kérdésre pár mondatban válaszolni.
Nem tudom, mit értesz rendes lámpa alatt, de a fény szűrőzhető mattüvegtől, tülltől ködgépig akármivel, a kamera is állítható, hogy hogyan fogadja, és akkor még az utómunkálatokról nem is beszélünk, pedig az is lehet százféle, nem muszáj pont a zöld hátteret belekeverni.
Hogyan kalkuláltad ki a 2000W-os lámpát, sejtelmem sincs, de az effektus 40 wattos olvasólámpákkal is elérhető. Más kérdés, hogy egy stúdióban nyilván nem azt használnak -- noha szerintem teljesen szükségtelen, még az sincs kizárva, hogy éppen kétezres oldalfényt, miért is ne? Úgy látom, ez pont nem érv semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!