A gépem nem kapcsol be, de az alaplapon lévő zöld LED ég, és a tápkábel is be van dugva. Mi lehet ez?
Pár napja megkérdeztem itt, hogy gépem miért csinálja, hogy bekapcsolás után nincs pittyegő hang, nem alszik el a piros lámpa és a kezdőképernyő sem jön be. Kikapcsolni is csak a tápkábel kihúzásával lehetett. Ki kellett húzni egymás után 3-4-szer és utána már elindult rendesen.
Azt mondták, hogy vagy táp, vagy HDD, legrosszabb esetben alaplap.
Most ugyanez volt, hogy bekapcsoltam, nem indult el. Húztam volna ki a tápkábelt, de a gép magától kikapcsolt. Azóta nem tudom visszakapcsolni /most is telefonról írok/, pedig a tápkábel is be van dugva.
Visszont se a tápra, se az alaplapra nem gyanakodok, mert az alaplapon lévő zöld LED világít, ha a tápkábel be van dugva. Tehát szerintem vesz fel áramot, így táphiba talán kizárva. Alaplap sem hiszem, mert ha rossz lenne, akkor nem égne a zöld LED.
Én a Power gombot és az alaplapot összekötő vezetékre tippelek...
Ez biza tápegység, a zöld led, annyit tesz hogy van némi áram...
(Ha peched van a haldokló táp kinyírta az alaplapot is.)
igen emlékszem rád és akkor is mondtam hogy a táp lesz a ludas.
és most már biztos hogy az.....
a zöld LED világít mert enyhe áramot még képes adni.
és igen sajnos megvan az esély arra is hogy megrongálta az alaplapot is.
szerintem ha tudsz akkor kérj kölcsön egy tápegységet hogy kipróbálhasd és jó akkor táp csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!