Laptopról tudok 5.1-es filmet nézni ha rá kötöm házimozira?
Figyelt kérdés
A házimozi Samsung HT-TP33 Home Theatre System Cinema. Laptopon van HDMI, VGA, Jack kimenet, mikrofon és usb csatlakozó (amúgy Acer Aspire 5742G típusú laptop). És van-e olyan kábel (akár több) amivel rá tudom kötni a gépet a házimozira, úgy hogy a gépen megy a film, csak a hangot adja a házimozi, ha lehet 5.1-ben. És ehhez kéne támogatni a hangkártyának az 5.1-et vagy a házimozi ezt megoldja?2015. szept. 20. 17:27
1/5 anonim válasza:
Igen, és nem hiszem hogy a laptopban hangkártyád 5.1-es kimenettel bír. Hacsak nincs digitális kimenete, amita jobb erősítőkre ráköthetsz.
A másik lehetőség, a külső hangkártya, de az nem olcsó.
2/5 anonim válasza:
"És ehhez kéne támogatni a hangkártyának az 5.1-et"
Erre volt a válasz az igen.. :)
3/5 anonim válasza:
Ez lenne az optimális:
A laptop és a tv közé hdmi kábel. A tv optikai kimenetét összekötni a házimozi ugyanilyen bemenetével. Így lenne valós ötpontegy.
A jelenlegi infóból ez biztos működne:
Jack-RCA kábel egyik vége a laptop fejhallgtó kimenetébe és a másik a házimozi AUX bemenetébe. Ez a kábel csak sztereó jelre képes, de a házimozi átalakítja (ál)5.1-re (DOLBY PRO LOGIC 2)
Ha az első tipp nem lehetséges és a második kevés akkor marad a külső hangkártya.
4/5 A kérdező kommentje:
Ez az ál 5.1 mit jelent? Nekem a térhatás a lényeg, ami az 5.1 lényege, pl hogy amit hátulról kell hogy halljak, onnan is halljam.
2015. szept. 20. 18:48
5/5 A kérdező kommentje:
Vagy eszembe jutott egy B megoldás, mégpedig hogy pendriveról megy az 5.1 film a házimozin, amit ő elvileg ugye tud kezelni, a képet meg ő küldi a laptopra. Sajnos se TV-m sem monitorom nincs egyenlőre és csak ezzel a két eszközzel tudok variálni, max egy kábelre tudok befektetni jelenleg.
2015. szept. 20. 18:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!