Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem tudom feltelepíteni az...

Nem tudom feltelepíteni az operációs rendszert a laptopomra. Hol rontottam el?

Figyelt kérdés

2 napja érkezett acer aspire e15 laptopom, melyre fel szeretném telepíteni a Windows 8.1et. rufussal ráraktam az iso fájlt a pendrive-ra, majd a boot menüben próbáltam volna beállítani, hogy azt bootolja, de bármelyiket veszem előre, nem csinál semmit, újraindul, mintha nem érzékelné a pendrive-ot (pedig érzékeli mert amikor nyomok egy entert, felvillan a pendrive-on a kis lámpája) na szóval elmondom, hogy csináltam eddig: bekapcsolás után 2 választási lehetőség jön ki

-linpus linux (3.4.46)

-create a bootable USB disk

(bármelyiket választva felvillan a pendrive)

a másodikat választom, de bármilyen boot beállításnál csak újratölt

a boot lehetőségek:

1.usb cdrom:

2.usb hdd:

3.usb fdd:

4.atapi cdrom: hl-dt-st dvdram gucon

5.hdd: wdc wd5000lpvx-22v0tt0

6.network boot-ipv4:

7.network boot-ipv6:

2015. szept. 16. 08:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem véletlenül usb3-as aljzatba dugtad?

Ha nem megy usb2-vel sem, akkor próbáld meg egy dvd-re kiírni a telepítőt, és onnan telepíteni.

2015. szept. 16. 08:19
 2/3 A kérdező kommentje:
nem, usb 2be dugtam... de azért most a biztonság kedvéért kipróbáltam minden usb-n minden lehetőséget, de még mindig nem jó valami
2015. szept. 16. 08:40
 3/3 coopper ***** válasza:

Szia.

Amikor már bejön a választási lehetőség akkor már elkéstél (tehát korábban kell a dolgot intézni - linux / és create boot usb).

Esetlegesen keresd meg a laptopod Boot bilentyűjét (ami a google szerint F12 - ezzel elő tudod varázsolni a boot menüt : [link] )

Ha a biosban állitod akkor első helyre az USB HDD-t kell tenni (úgyenez vonatkozik arra is ha a a boot bilenytűvel - F12 - próbálkozol akkor is az USB HDD-t kell kiválasztani (általában megjelenik agy + jel az USB hdd mellet és ha nyomsz neki egy enter akkor kibontja és akkor láthatod a pendrivodat) egy újabb enter-rel lehet bootolni róla)

Sok sikert.

üdv.

2015. szept. 16. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!