Nem tudom feltelepíteni az operációs rendszert a laptopomra. Hol rontottam el?
2 napja érkezett acer aspire e15 laptopom, melyre fel szeretném telepíteni a Windows 8.1et. rufussal ráraktam az iso fájlt a pendrive-ra, majd a boot menüben próbáltam volna beállítani, hogy azt bootolja, de bármelyiket veszem előre, nem csinál semmit, újraindul, mintha nem érzékelné a pendrive-ot (pedig érzékeli mert amikor nyomok egy entert, felvillan a pendrive-on a kis lámpája) na szóval elmondom, hogy csináltam eddig: bekapcsolás után 2 választási lehetőség jön ki
-linpus linux (3.4.46)
-create a bootable USB disk
(bármelyiket választva felvillan a pendrive)
a másodikat választom, de bármilyen boot beállításnál csak újratölt
a boot lehetőségek:
1.usb cdrom:
2.usb hdd:
3.usb fdd:
4.atapi cdrom: hl-dt-st dvdram gucon
5.hdd: wdc wd5000lpvx-22v0tt0
6.network boot-ipv4:
7.network boot-ipv6:
Nem véletlenül usb3-as aljzatba dugtad?
Ha nem megy usb2-vel sem, akkor próbáld meg egy dvd-re kiírni a telepítőt, és onnan telepíteni.
Szia.
Amikor már bejön a választási lehetőség akkor már elkéstél (tehát korábban kell a dolgot intézni - linux / és create boot usb).
Esetlegesen keresd meg a laptopod Boot bilentyűjét (ami a google szerint F12 - ezzel elő tudod varázsolni a boot menüt : [link] )
Ha a biosban állitod akkor első helyre az USB HDD-t kell tenni (úgyenez vonatkozik arra is ha a a boot bilenytűvel - F12 - próbálkozol akkor is az USB HDD-t kell kiválasztani (általában megjelenik agy + jel az USB hdd mellet és ha nyomsz neki egy enter akkor kibontja és akkor láthatod a pendrivodat) egy újabb enter-rel lehet bootolni róla)
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!