Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért ilyen lassú újabban a...

Miért ilyen lassú újabban a gépem?

Figyelt kérdés

2-3 hete kezdődött, azóta nem volt baj vele.

Sose futtatok rajta rengeteg programot, a 3 legaktívabb program (ami a legtöbb memóriát emészti fel) az antivírus, a Chrome meg a uTorrent. A többi ehhez képest elhanyagolható. A CPU-használatra mégis azt írja, hogy 25%. Ez normális?

Folyton akadozik a kurzor, rövidebb időkre lefagy a Chrome... régebben ilyen nem volt.

Tavaly nyáron volt szervizelve a gép, kapott új merevlemezt, szóval nem hiszem, hogy az a baj.

Lomtárat, cache-t rendszeresen ürítem, az előzményeket törlöm.

Valakinél ötlet, hogy mi okozhatja?

2015. szept. 8. 21:26
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocs, elírtam. Természetesen nem azóta, hanem AZELŐTT nem volt baj vele.
2015. szept. 8. 21:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha régebbi a géped simán lehet, hogy újra kéne tenni a sok töredék miatt. A rendszer is "elhasználódik" egy idő után.
2015. szept. 8. 21:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Tudod ez zsákbamacska... ...ugyanis manapság már nem azért készítenek újabb programokat, mert azok többet tudnak a régiektől, hanem azért, hogy több erőforrást zabáljanak... ...hogy ez miért jó? Mert az emberek nem hajlandóak szoftvereket venni, viszont hardvereket kénytelenek... :-) ...azaz üzlet az egész!

...és pl ha frissít egy operációs rendszer, legtöbbször fogalmad sincs mit csinál, csak reméled, hogy jobb lesz a géped, de emlékezz mit írtam fentebb! :-)

(külön víruskeresőt tiszta felesleges feltenni, az csak tovább lassítja a gépet, de ennél több haszna nem igazán van)

2015. szept. 8. 21:40
 4/9 A kérdező kommentje:

2-es, hogy érted az újratevést? Múlt júliusban, amikor szervizelték, újra lett telepítve a Windows. Erre gondolsz? Szerintem egy évet azért kellene bírnia, főleg hogy előtte 3 évig problémamentesen működött... Tördezettségmentesítést nem próbáltam még, de azt az előző merevlemezzel se csináltam és mégse voltak ilyen gondjaim.

A Chrome egyből azzal indít, hogy nem válaszol a google és bezárja-e...szerintetek ez normális? :D Lehet, hogy a chrome ekkora szar?

Egyébként most megnéztem a feladatkezelőt, 1 chrome ablakom van megnyitva ezzel az egy füllel, a folyamatoknál mégis hatszor van kiírva, hogy chrome.exe*32 és összesen együtt kb. 250 000 K-t használnak (bocsi, lehet hogy hülyén írtam, vagy nem váltottam át, nem értek hozzá) ez normális? A firefoxnál régebben csak egy folyamat volt egy ablakhoz.

2015. szept. 9. 21:17
 5/9 A kérdező kommentje:

Kedves 14 éves fiú, aki privátot írt, köszi a tippet, bár már kitakarítottam egyszer a ccleanerrel, de most egy kicsit alaposabb voltam és a hibákat is kijavíttattam vele.

Amúgy ma odáig fajult a dolog, hogy az érintőpad gyakorlatilag használhatatlan volt, folyton akadozott, még újraindítás után is. Franc tudja, mitől. Aztán 3 óráig nem nyúltam a géphez, és most prímán működik. Nem értem. Lehet, hogy csak az érintőpaddal van baj? Nem bírja a hosszabb terhelést, vagy mi?

2015. szept. 10. 16:19
 6/9 A kérdező kommentje:

Valaki segítsen légyszi, mert kezd baromira idegesítő lenni.

Váltottam Firefox-ra, ez is lassú, bár nem annyira mint a Chrome.

Van Avast és MalwareBytes a gépemen.

A gépemen 7-es Windows van, adatai: Intel Core i3-2310M CPU 2.10GHz, RAM 4 GB.

2015. szept. 17. 11:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja és a net sebességére azt írja a speedtest, hogy a letöltési 43 MB/s, feltöltési 31 MB/s szóval azzal sincs gond.
2015. szept. 17. 11:32
 8/9 anonim válasza:
Nem értek nagyon hozzá de a 2.10Ghz nagyon gyengusz főleg i3 hoz képest, az akadozás az az hogy pillanatnyilag sok folyamat fut egyszerre és ez belassítja a gépet, a futtatás , vagy win7 esetén van a startmenüben kereső is, ide írod hogy msconfig és az autómatikus indításnál kilövöd az ismeretlen cuccokat, a szolgáltatásoknál bejejölöd az összes microsoft szolgáltatás elrejtését és innen is kilövöd az ismeretlen dólgokat ,de vigyázz hogy olyanokat nekapcsólj le ami fontos , remélem segítettem valamit, szia.
2015. szept. 18. 15:18
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi, az egyetlen amit az automatikus indításnál ki tudtam lőni, az a CCleaner, a többi fontos.

A szolgáltatásokba meg nem merek belenyúlkálni.

Amúgy a gépem mindig is ezen a 2.1 Ghz-en futott, és csak kb. 1-1,5 hónapja vannak ezek a lassúsági problémák, ezért nem vagyok meggyőződve róla, hogy maga a rendszer rossz...

2015. szept. 19. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!