Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen informatkai téren...

123krisz123 kérdése:

Milyen informatkai téren elönyös a Linux?

Figyelt kérdés
Én 3 honapja használok linuxt kiprobáltam már vagy 10 Disztrot, közben persze olvasgattam utánna elég sokat, megbarátkoztam a terminálal is. Az lenne a kérdésem hogy hol tudnám ezt kamatoztatni milyen informatikai munkában elönyös ez? (engem érdekel az informatikai biztonságtechnika de kiváncsi vagyok hol elönyös a Linux még..)

2015. szept. 3. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerverek! Apache, PHP, MYSQL. különbőző ftps-kiszolgálok. Megosztott hálózati csoport meghajtók. e-mail szerverek. stb. hatékonyabb és olcsobb mint a windows serverek
2015. szept. 3. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

3 hónap és pár alap terminálos parancs után elérkeztél az abszolút kezdő szintről a kezdő szintre. Ezt még nem tudod munkában kamatoztatni, legalábbis nem szakterületként.

Tanuld a rendszer működését, programozását, szkriptek használatát stb. Ha dolgozni akarsz vele, akkor lehetőleg szerveres szemszögből, mert ott tudod kamatoztatni.

2015. szept. 3. 23:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Így van, még lesz mit tanulnod. Én is így voltam ezzel, már azt hittem "haladó" szinten vagyok. Valójában akkor kezdtem rájönni, hogy mennyi mindent nem tudok még, tehát jó indulattal is csak egy erős kezdő az a haladó... (mindez 1,5 év aktív használat mellett).

haladó szint szerintem ott kezdődik, ha mindenről el tudod mondani mi micsoda amit a top kiír... akkor mondhatjuk, hogy "kezdjük ismerni a rendszert"

2015. szept. 3. 23:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Tudom h nem sok ez a 3 honap. nem is akarok még dolgozni vele, még van 2 évem a sulibol is.. csak kiváncsi vagyok hogy milyen irányba lehet kamatoztatni majd.. amugy ebben a 3 honapban vakácion voltam és megprobáltam a terminált maximálisan kihasználini.. a grafikus felületet pedig minimalizálin használat szempontjábol.. illetve szkripteket is irtam és php és mysql szervert is futtatam, kezeltem terminalbol mivel egy ilyen jellegü saját projekten dolglzok.. köszönöm a válaszokat!
2015. szept. 3. 23:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

jó úton haladsz de sok minden van egy vállalati szerver üzemeltetéséig. én is most tanulom még.. :) erre nincs keretem, de a tematika jó kiindulási alap:

[link]

2015. szept. 4. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!