Hogyan lehet legolcsobban ujitani ezt a pc config-ot?
Az a baj hogy mentem egy szamitogepes sulira es ezek voltak amik kellenek:
Egy izé :D olyan mint az eger de rajzolni kell vele (mint a tablet gép)
Es ilyen config kene a sulira (en kerdeztem jok e):
Mondom egy i5 4690K procit akarok es azt mondta "hát az i5 az még jó (a kezevel azt mutatta hogy de azert eleg gyenge -_-)"
Aztan kerdi hogy menyi ramom van, es mondom hogy 8GB DDR3 arra is ugyan ez a válasz jó de mutogat hogy azert lehetne jobb is.
Meg kerdi milyen a grafikam +hozza tette hogy legalább!! 2GB os legyen hath mondom nekem pont 2GB van :D
Mielott felrakom mit is akarok cserelni itt a config om:
Alap: gigabyte h81-d3
Proci: intel pentium g3220 (cserelem)
Ram: Kingstone 2x4GB (1x 1333MHz | 1x 1866MHz)
Graf: Gigabyte r7 260x ultradurable 2 (1188 MHz | 6500MHz-DDR5)
Táp: 600W-coolermaster
Cserelni akarom a procit mindenképpen ugy hogy egy i7 est de valami olcsóbbat.
A ramokat szeretnem de nemtudom hogyan eri meg :/ alaplap csere es meg 2x8GB ram vagy csak a 2x4GB ot cserelem 2x8GB ra. A grafikát egyenlőre hagyom mert az mart rengeteg penz + meg kell az az ize amit irtam az elején meg meg fenykepezo is kell (400€ :( :/ )
A táp is megteszi ugyhogy az is marad. a kerdesem tehát: mire csereljem a procit (akar i5 is csak jó legyen), a ramokat hogyan csereljem le. Es az alap mind ezt bírná e ?
Mire is kell ? Grafikus programok, programozás stb. (magmnak meg jatekokra)
Köszi a választ elore is :)
meg arrol hogy 4db ram nem fer bele alaplapjaba
ezert nem tudja egyszeruen boviteni es ha akarja 16GB feletit (bar nem tudom kellhet e ezyaltalan:D) akkor alaplapot is valtania kell
hath igen azert nem hamarkodom el es nem evszek ramot csak ha tenyleg kell tobb :/ akkor melyik procit rendeljem most meg ? :/
i5 4690 - jobb jatekokra meg asztali programokra mint az i7 ? ha igen akkor i5 mert a render vegett nem evszek i7 et mert ha az i7 et nem hasznalom ki 3D moddelezesnel vagy mindennel csak a render nel akkor egyertelmu i5
#18 nem igazan ertelek
tovabb tart micsoda? hogy i5 on jobban menek jatekok ugy veled?
a renszer tud 8szalo? dolgozni
az i7 ben letilthatoak a HT szalak, igy i5 hoz lesz hasonlo vagyis 4mag/szal on dolgozik
mint irtam neked kell tudbnod akarsz e 20ezret sporolni i5 el
20 000 Hungarian forints = 63.7759301 Euros
ez 64 euro kb.
#22 ha igy erteted, igen az i7 et igazan csak komoly cpu terhelo sokszalas programokban hasznalod ki
igy ezeken kivul felesleges ez a cpu
i5 4690 boven eleg egy GTX980Ti (Titan X is) es R9 Fury X mellett is
szoval atlaghasznalatra bika cpu minden teren
8 szálat vagy többet a renderelő,konvertáló programok használnak ki.
tanuláshoz szerintem is bőven elég az i5,a fennmaradó megtakarítást meg rá lehet fordítani egy újabb alaplapra. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!