A VLAN-ok miért látják egymást? (Cisco Packet Tracer)
Figyelt kérdés
Feszítőfa protokollal van négy trunkportom mindhárom switchen, az egyik kapcsolódik egy routerhez. Utóbbinál három subif lett létrehozva, fa0/0.1 native, fa0/0.10 vlan 25, fa 0/0.20 vlan 30. Ip hálók 192.168.1.0/27 és 192.168.2.0/28, megy szépen a ping mindenütt, az a baj, hogy túl szépen...a két vlan látja egymást. Hol a hiba? Fél órája azt keresem, mit írtam el CLI-ben.2015. aug. 31. 22:19
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ! :D
2015. aug. 31. 22:44
3/9 anonim válasza:
Routingot nem állítottál véletlen? De akár bug is lehet. Találkoztam elég érdekes PT bugokkal.
4/9 A kérdező kommentje:
Még nincs routolás, a tervek szerint egy ospf area része lett volna.
2015. szept. 1. 13:57
5/9 anonim válasza:
Hirtelen nincs több ötletem, bár lehet azóta rájöttél már.
6/9 A kérdező kommentje:
Nem találom a hibát, most csináltam egy mezei VLAN configot STP nélkül. Megy a ping mindenhová...
2015. szept. 2. 18:39
7/9 anonim válasza:
Ja, hogy van STP is. Azt nem láttam, bocs. Emlékeim szerint automatikusan be van kapcsolva a PVST/RPVST de tutira nem mondom. Ezt nézd meg esetleg.
8/9 A kérdező kommentje:
Most jöttem rá teljesen véletlenül, hogy mi volt a baj; állítottam átjárót.
2015. szept. 13. 11:06
9/9 anonim válasza:
Ha te most csináltál egy router on a stick et akkor abban miért lepődsz meg, hogy látják egymást a vlanok? Pont ez a lényege a roas nak, a router layer 3 ban dolgozik, így vlanok közötti forgalomirányítást megvalósítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!