Hogyan lehet ellenőrizni egy dvd-lemezt? Milyen progit ajánlanátok? Hallottam a Nero cd-dvd speed, hogy az megfelel-e a célnak.
Szia.
Elvileg irásnál be lehet állitani, hogy a felirt adatokat elenőrizze az iróprogram (ez is egy fajta lemezellenőrzés).
Az általad emlitett program is megfelel a célra (de általában azt a programot a régebbi - kb 3-4 éves lemezekre használják - de természetesen a frissen irt lemezekre is alkalmazhatod.
És irás után kell ellenőrizni egy lemezt (azt elenőrzöd le, hogy amit felirtál azt vissza tudod-e olvasni - tehát, hogy hibátlan-e a megirt lemez).
Sok sikert.
üdv.
Írás előtt szemrevételezheted a lemezt, hogy van-e rajta piszokfolt, ujjlenyomat, nagy karcolás stb.
Ezek hibát okozhatnak írás vagy a későbbi visszaolvasás közben, ilyenkor célszerű áttörölni a lemezt. (rálehelni, vagy nedves, puha textilt használva és ne körkörös mozdulatokkal, hanem inkább a közepétől kifelé)
én egy másik dvd-re már irtam és ellenőriztem azzal a progival amit emlitettem de csak az elsőt engedte a többit nem
vannak részek:bechmark
create disk
disk info
disk quality és Scan disk. Ez az öt állomás van de ezekből csak az elsőt engedte most probálom egy üressel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!