Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Bios Frissítése! Hogyan?

Bios Frissítése! Hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy gépem és azt mondták hogy bios-t kell frissíteni rajta.

Mert ugyanis a procit nem ismeri fel annyinak mint amennyinek kéne..

Ha valaki tudna segíteni az jólenne.

2010. márc. 10. 11:37
 1/10 anonim ***** válasza:
inkább bízd rá a profikra, még ha egy hozzá értő ember is végzi a frissítést, akkor általában csak 40%-60% a siker esélye. Ha valami baki becsúszik vehetsz egy új alaplapot. Biztos kell az neked?
2010. márc. 10. 11:44
 2/10 A kérdező kommentje:
okés kösz de van még egy pár gépem..szal csak így nem trúú hogy 1/3-át észleli a procinak:/
2010. márc. 10. 11:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy véletlen áramszünet vagy 1 kis baki frissítés közben és az alaplapnak annyi!
2010. márc. 10. 11:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Alaplap gyártójának weblpján megkeresed az alaplapodnak megfelelő bios. Vele együtt ugyanott valószínűleg megtalálod a flashelő programot is. Letöltöd mindkettőt, készítesz egy boot floppyt, rámásolod mindkettőt, és az ugyanott található leírás szerint végrehajtod a frissítést.
2010. márc. 10. 12:25
 5/10 A kérdező kommentje:

elméletekben tudom hogy hogyan kell..csak nempróbáltam még ki

de nem egy nagyon bonyolult dolog ahogy néztem

csak nem arra vagyok most kíváncsi hogy mik lesznek az esetleges hibái ha elszúrok valamit..hanem arra hogy pontosan hogyan kell csinálni..mert lehet hogy ahogyan én tudom az téves.

2010. márc. 10. 12:26
 6/10 A kérdező kommentje:

úgy tudom hogy floppyval nemszabad..

nekem pendrive-t javasoltak hogy arra tegyem és azt állítsam be boot-nak

2010. márc. 10. 12:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Ugyan miért ne lenne szabad? Bootolhatsz bármiről, csak floppy a legegyszerűbb és általában arra van megírva readme. Ha van egy kis jártasságod, a floppys leírás szerint meg tudod csinálni pendrive vagy CDvel is.

Hogy pontosan hogyan kell? Alaplapfüggő. Olvass readme-t.

Új alaplapok esetén néha előfordul hogy windowsból is frissíthető.

2010. márc. 10. 12:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez egy jó magyar nyelvű leírás a BIOS-ról, mely részletesen taglalja a különböző funkciókat.

[link]

BIOS frissítés:

[link]

[link]

2010. márc. 10. 13:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Letoltod, leellenorzod hogy biztos jot szedtel-e le, aztan hajra. Kiveve persze, ha eppen vihar van.

Mar vagy 100x frissitettem biost, es nem para. :)

2010. márc. 10. 15:19
 10/10 A kérdező kommentje:
kösz mindenkinek;)
2010. márc. 10. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!