Csak nekem csinál ilyet a PayPal? Tőlük kapom ezt egyáltalán?
Az elmúlt 1-2 hónapban rendszeresen kapok emaileket PayPal feladóval, amiben arra kérnek, hogy erősítsem meg az adataimat, bankszámlaszámot, hitelkártyát, különben korlátozva lesz a PayPal-használatom.
Ez több dolog miatt is összezavar: egyrészt mivel hitelkártyám nincs, nem csatoltam soha a PayPalomhoz, ha tőlük kapok rendelés miatt emailt, egy emailcím a feladó, nem a PP, volt, hogy egy ilyen email olyan információt kért, amiről nem tudtam, hogy miért kéne neki (jelszavak), az első ilyen üzenet óta már minden gond nélkül rendeltem, viszont ha rámegyek a linkre, amit küldtek, a PP bejelentkezőoldala jön ki, csak egy másik url alatt.
Én eddig arra jutottam, hogy ez nem a PP és nem is érdemes foglalkozni vele, de valaki nem tudja, pontosan mik lehetnek ezek az emailek?
Kamu emailek, próbálják az adataid lenyúlni. Gondolom egy hasonló oldalra vezet mint a PayPal, majd amikor beadod a jelszavad, le is nyúlták.
Nekem rendszeresen jönnek ilyen mailek, a poén az hogy arra a címemre amelyiket nem is tudja a PayPal.
Legtöbbször azzal az indokkal, hogy máshonnan megpróbáltak belépni, és ellenörizzem az adataim, majd egy link. De ha megnézed az emailcímet, akkor nem valami@paypal.com hanem valami@más.paypal.com.
Az elsö esetnél hirtelen én is elgondolkodtam, azt leesett hogy nem is erröl a címröl regeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!