Ubuntu vs Windows, mit érdemes megemlítenem a prezentációba?
Kell csinálnom egy prezentációt, ubuntu vs windows a téma.
Nem kell komolyra gondolni, középsuli első évfolyam, de azért érdekelne mi az, amit mindenképp meg kéne említenem?
Csak ilyen vázlatba felsorolni már elég lenne, aztán utánanézek guglin.
Operációs rendszer definíció, típusai
Windows rövid története
Linux rövid története
Linux disztribúciói
Legfontosabb Ubuntu, Windows-os programok
Windows előnyei, hátrányai
Ubuntu Linux előnyei hátrányai
Összegzés (melyiket mikor jobb használni)
Nekem hirtelen ennyi jut eszembe.
Windows:
elterjedtebb (legalábbis felhasználói oprendszerek szempontjából), sok játékot és grafikai, tervező stb. programot csak windows-ra adnak ki, az átlag felhasználó számára talán könnyebben kezelhető, stb.
Linux:
sokkal biztonságosabb mint a w mert kevés vírus létezik rá, szerver oprendszerként elterjedtebb, a nyílt forráskód miatt bárki "hozzátehet", egyre felhasználóbarátabb a kezelőfelülete (PL Ubuntu), sok ingyenes szoftver.
Hirtelen ennyi (ez saját tapasztalat, mindkettőt használom).
Előző:
Kb. én is ennyit tudok a kettőről, csak tudom, hogy van ilyen, hogy linux rendszermag, meg ilyen már kicsit "keményebb" dolgok, és azokra voltam kíváncsi, de inkább elkezdem most a ppt készítést és ha nem lesz elég akkor még jobban utánanézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!