Baj ha nem egyezik a RAM MHz?
Az a baj hogy az alaplapom 1333/1600MHz es ram mehet bele a procim csak a 1333MHz es ramot fogadja el es nekem van 2x4GB os kingstone ramom az egyik 1333MHz a masik 1866 MHz (18** -nemtudom pontosan menyi is de ugy emlekszem 66 :) )
Azt olvastam hogy ha az egyik ram gyengebb mint a masik nem baj de mindig a leggyengebb ram szerint mukodik mind vagyis nem haszanlom rendesen a masik ramot. Es az amikor erosebb ram van a gepemben mint amit a proci es az alap hoz oda van irva az gond ? Koszi a valaszokat
Nem gond.
A nagyobb órajelű ram a kisebbhez igazodva vissza vesszi az órajelet és még akár dual channelben is mehetnek. A lényeg ,hogy a kisebb órajelű legyen előrébb a foglalatokban.
Igaz ami igaz van egy bizonyos difi amit már a memóriák nem igazán csípnek és nem mennek egymással többet.
Anno nekem DDR2-ből volt egy 400-as (igen 400MHz-es, nem 800! igazi kuriózum) ami soha nem ment együtt, csak 533-as rammal. 667-es esélytelen volt. A kép sem jött be.
Semmi.
Csak ezt úgy kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!