Mitől fagy le a gép kisebb-nagyobb időközönként? Info lenn
Windows7 64bit
Ma mondjuk reggeltől estig ment a gép, ezalatt:
Délelőtt 1 alkalommal fagyott le.
Délután 6-szor.
Most este eddig 4-szer.
Arra gyanakodtam, hogy a memória 1333MHz-s, de az alaplapon 667MHz-re van állítva, bár ez lehet hülyeség.
Ez a Mhz probléma egy lehetséges ok. Próbáld meg a biost alapbeállításokra tenni, vagy állísd be h a ramot ne használja alacsonyabb frekvencián.
Amúgy mikor szokott lefagyni, mikor konkrét dolgot csinálsz, vagy amikor csak áll önmagában akkor is lefagy vagy hogy mikor?
A fagyás rendszertelen, de hajlamosabb a lefagyásra ha egyszerre több program fut.
Pl. ha megy: Windows Media Player, Photoshop, Firefox, MSN akkor már nagyobb az esélye a fagyásnak. Így akár 2-3 percenként is lefagy a gép.
De ha mondjuk csak egy játék megy (pl BF Bad Company 2) akkor fagyás nincs. (8 órán keresztül egyszer sem fagyott le a játék közben.)
Elkezdtem gyanakodni az energiatakarékossági beállításokra, váltogattam is őket, hogy van-e különbség, de nincs.
"a memória 1333MHz-s, de az alaplapon 667MHz-re van állítva"
Homlokcsapás. A DDR memóriák az órajel kétszeresén járnak (DDR = Double Data Rate). Szorozd csak meg kettővel a 667-et... A memó órajele annyi, amennyinek lennie kell.
A géped valószínű azért fagyik, mert túlhevül a processzor, és/vagy a videokártya. Csinálj egy kis huzatot a házban, vagy cserélj hűtőt.
Asztali gép, a memó DDR3mas, a gépet nemrég kaptam. Kicsit gáz lenne, ha már most rossz.
Amúgy a hűtéssel nem lehet gond, mert ha bekapcsolom a gépet és ugyanígy elindítom a 4 programot (PS,MSN,Ffox,WMP), 3-4 perc után ugyanúgy lefagy.
Alaplap most lett kicserélve pár napja, azóta csinálja ezt. Addig minden jó volt.
Utolsó:
Ma délután beírtam 1-2 fórumra, és tényleg az alaplappal van a gond (előbbi, mint a Win7, ezért nem egészen kompatibilis vele).
Az alaplap azért lett kicserélve, mert nem azt kaptam, amit eredetileg rendeltem, hanem egy másikat, mert épp nem volt raktáron a rendeltből, és nem tudtam várni még hetekig az alaplapra, mert kellett a gép. Szép magyar összetett mondat. ^^ xD
A héten valamikor visszaviszem a gépet, hogy cseréljék vissza az alaplapot, a különbözetet pedig visszakérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!