Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hol tudnék szoftverfejlesztő...

Hol tudnék szoftverfejlesztő okj-s vizsgával munkát találni Budapesten?

Figyelt kérdés

Szoftverfejlesztő OKJ-m van, tudom nem sokat ér. Web fejlesztő munkakört képzelnék el mivel a C# vagy java fejlesztőnek csak diplomás kell.

Angolom elég gyenge, de ezt mindenképp javítani akarom és letenni egy középfokú nyelvvizsgát.

Szerintetek mik az esélyeim?

2015. júl. 23. 22:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

A diplomás rész nem igaz ha van akkora szakmai tapasztalatod amivel túlszárnyalod a kezdő diplomásokat (pár év munka után már kell, hogy legyen).

Angol nélkül sajnos körberöhögnek, jó ha a szándék megvan de nem ártana hamar összeszedni akkora tudást, hogy folyékonyan olvass/írj legalább.

Junior pozíciókat keresgélj álláshírdetős oldalakon, és alacsony kezdőfizura számíts, ha konyítasz valamit a dologhoz akkor is max 160ig próbaidő alatt, bár okj-val inkább max 140 lesz ez (eleinte).

Webfejlesztőnek sem vesznek fel akárkit, junior pozícióhoz szinte kívülről kell fújni az összes php függvényt, legalább távolról ismerni az OOP-t, MVC-t. Ha kliensoldalról is szó van akkor egy alap html css tudás is kell, és valószínűleg magas javascript + jquery vagy valami más fv könyvtár ismerete is kell.

Ha most akarsz kezdeni tanulni akkor mindre szánj egy hetet, hogy legalább értelmesnek tűnj az interjún és érezzék, hogy próbaidő alatt belerázódnál a szakmába. Ez alatt a tanulási idő alatt rögtön csinálhatnál is valami hasznos, vagy legalább érdekes programot / oldalt, amit nem szégyellsz bemutatni ha rákérdeznek a referenciáidra (legfontosabb, hogy ne legyen trehány a kód).

2015. júl. 23. 22:16
 2/23 anonim ***** válasza:

Valami referenciád, korábbi munkád van? Mik azok a nyelvek/framework-ök, amiket ismersz és többnyire tudsz is használni?

Általában PHP + egy framework, jQuery, HTML, CSS, SQL amiket tudni kell használni.

Gyenge angollal viszont nehéz lesz, ha valamit nem tudsz megcsinálni, mert még nem találkoztál hasonló problémával, hogyan szoktál utánanézni megoldásoknak?

Dokumentációt hogyan olvasol/írsz?

2015. júl. 23. 22:41
 3/23 A kérdező kommentje:

Fú köszönöm ez hasznos válasz volt!

Mik most a "menő" javascript framework-ök?

Igazából valami jó kis könyvek kellenének mert így a neten meg magamtól képtelen vagyok tanulni :/

2015. júl. 23. 22:42
 4/23 A kérdező kommentje:

Hát záródolgozatom van, ez egy "komplex" weboldal. Használtram hozzá PHP-t, adatbázist (nem PDO, hanem MySQLi).

Keresni stac koverflow. Annyira értem az angolt, hogy ha elolvasom kicsit értem meg, de általában annyira hogy hasznos is.

2015. júl. 23. 22:45
 5/23 A kérdező kommentje:
Záródolgozathoz még jquery-t használtam, de egyáltalán nem az erősségem sajnos a javascript :/ De muszáj lesz megtanulnom, tudom.
2015. júl. 23. 22:47
 6/23 anonim ***** válasza:

Döntsd el, hogy backend-en PHP-t vagy JS-t akarsz használni, mert elég nagy a különbség.

JS framework

-----------------

Van egy csomó nodejs framework: [link]

react: a facebook ezt használja

meteor: real-time, mongoDB-t használ, nálunk egyelőre nem túl elterjedt

PHP

----------------

Kohana

Symfony

Laravel

CodeIgniter

Frontend-re minimum bootstrap és jQuery ismerete. AngularJS jól jöhet.

2015. júl. 23. 22:51
 7/23 A kérdező kommentje:

Bakker...PHP fw-ök közül egyet se ismerek, NodeJS-t nem használtam sőt azt se tudom mire jó.

FrontEnd-re jquery-be szerintem bele tudok rázódni, bootstrap-et még nem használtam, de nagyjából tudom miről van szó :D

Fúú nagyon gáz vagyok.

2015. júl. 23. 22:57
 8/23 A kérdező kommentje:
Amúgy azért nem ismerem a freamwork-öket mert ugye rohadt kevés a magyar dokumentáció róluk, vagy bármi más és angol meg szar nekem...
2015. júl. 23. 23:05
 9/23 anonim ***** válasza:

Kohana-t tudom ajánlani, mi elég sokat használjuk, egyszerű, gyors, viszont 1-2 dolog hiányzik belőle, ami pl. Laravel-ben benne van(nem támogat annyiféle adatbázist, Cloud platformot, Flash-t, stb.).

Node-ról annyit kell tudni, hogy kivették a Chrome JavaScript motorját, és köré építettek egy non-blocking rendszert, ami lehetővé teszi, hogy JavaScriptet használjunk a backend-en is. Egyre népszerűbb, van saját package managere, nagyon jó cucc.

2015. júl. 23. 23:09
 10/23 A kérdező kommentje:
Hogy tudnám ezt könnyen megtanulni? (Könyvek, videók, valami)
2015. júl. 23. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!