Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni, hogy hogy...

Tudnátok segíteni, hogy hogy indítsam el? (többi lent)

Figyelt kérdés

Haveromnak újra kell telepíteni a gépet mert be sem tölt a windows . Be teszi a telepítőt újra indítja a gépet bemegy a biosba és rámegy oda, hogy boot. Na itt kezdődik a gond ahol én sem tudok neki segíteni mert nincs olyan hogy miről akarja telepíteni.

Ez a bios fajtája: [link]

És itt vannak a menü pontok

main: [link]

advanced: [link]

power: [link]

boot: [link]

Hiába megy rá a dwd meghajtóra rámegy le enterezi bejön egy ilyen menu: [link]

utána le enterezi a HL-DT-STDVD-ROM GDR8161B-t és semmi nem történik nekem teljesen más a bios tehát nem értek hozzá nekeem csak be kell tennem a telepítőt újraindítani f12-t nyomni entert és megy is. Windows XP rendszerről van szó.

Előre is köszi a segítségeket :)

2015. júl. 23. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha lemezről telepítitek, menjetek a bootnál az első ponthoz, és rakjátok oda a DVD olvasót.
2015. júl. 23. 11:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Teljesen egyértelmű, a boot menüben az 1-es mellé azt a meghajtót választod amiről teszed a windózt. Ezután mentés és kilépés. Ha pedig nem indul el lemezről a telepítő akkor szarul lett nem bootolható lemezre kiírva az iso fájl.
2015. júl. 23. 11:50
 3/8 A kérdező kommentje:

Ez a menü jön be neki: [link]

LS120? vagy melyik lehet a DVD?

2015. júl. 23. 11:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Ahogy nézem rohadt régi gép, szerintem még a DVD az a vastag szalagkábeles. Az se biztos hogy azokkal egyáltalán lehet bootolni, abban az időszakban még rendszerindító floppy lemezek voltak amiket be kellett tenni windows telepítése előtt. Ha van floppy lemez akkor rá kell írni egy Windows xp indító lemez képét és azzal indítani.
2015. júl. 23. 12:18
 5/8 A kérdező kommentje:
És ha esetleg ő nekem elküldi a merevlemezt és én felteszem rá az én gépemről az XP-t úgy elindul az ő gépében?
2015. júl. 23. 13:12
 6/8 lali51 ***** válasza:
Indítsd újra nyomd az f8-at közben ha bejön a boot menű válaszd a dvd-t
2015. júl. 23. 14:14
 7/8 lali51 ***** válasza:
A másik lehetőség: biosban bootmenűben ráklikkelsz az elsőre ott beállítod a dvd-t enter, utánna f10-el mented újraindítás.
2015. júl. 23. 14:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Abban a BIOS -ban a BOOT sorrendet a numerikus billentyűzet plusz és mínusz gombjával lehet módosítani. Amet oersze jobb oldalon ki is ír, csak senki nem szokta elolvasni. Az, h melyk a DVD meghajtó a Google majd megmondja. Ha megvan a DVD meghajtó, akkor a kijelölést ráviszed (kurzormozgató gombok le/fel) majd addignyomkodod a nemerikus minuszt vagy pluszt (-+) amíg első helyre nem kerűl. Elnented, BOOT -olsz... További segítség kell? Kérdezzhetsz még.
2015. júl. 24. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!