Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől fagy le néha a laptopom?...

Mitől fagy le néha a laptopom? Miért nem reagál néha?

Figyelt kérdés

Vírus nem kizárt, de nem valószínű, most csináltam vizsgálatot.

Kb. 6 óra használat után, egyszer csak kidobja a taccsot, és a legtöbbször már csak a főkapcsoló segít rajta.

Ahogy nézem szoftvertől függetlenül fagy le, volt már, hogy a Chrome-nál fagyott le, volt már Vegas-nál is azt hiszem. Néha meg egyszerűen nem reagál. Megnyitok egy új lapot, kiírja, betöltés, de ennyi, nem halad tovább, de közben nem is fagy le, csak egyszerűen nem tölti le. A poén az, hogy mikor lefagy, akkor is max. 10-20 a CPU használat. Lehet túlmelegedés az oka. Előbb fagyott le a gép, az OpenHardwareMonitor viszont, csak 70°C maxot ír CPU hőmérsékletre. Tudtommal ez nem vészes, vagy tévednék? De akkor mi mástól lehet?

Egyébként ha nem fagy le, akkor baromi gyors, kiválóan üzemel.

2015. júl. 18. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
amd-nél már gáz a 70fok. Bár emiatt inkább kikapcsolna, minthogy lefagyna. Memóriával hogy állsz?
2015. júl. 18. 21:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Intel Pentium B950 dual 2.1 Ghz-es proci van benne.

RAM-ból 4 giga van, és általában 2 gigán áll, mégis lefagy. A másik meg, hogy hiába csukom be a chrome-ot, utána még fut a háttérben. És rendesen viszi a memóriát. Így kénytelen vagyok cmd-ben kinyírni az összes részfolyamatával együtt. Am. most is pont enyhén lefagyott (kurzort lehetett mozgatni) írás közben, közben a CPU használat 1-5% között mozgott.

2015. júl. 18. 21:41
 3/5 anonim ***** válasza:
a chrome beállításai közt van olyan, hogy ne fusson tovább, ha kilépsz belőle (nem tudom a pontos nevét, egy kalap s**r uh nem használom). A memóriád elég, a procidnak 85 fok a maxja, uh marad kb a winyó szerintem. Ez vagy rossz, vagy szimplán van vmi háttérfolyamat, ami miatt folyamatosan ír a háttérben. Indítsd el az erőforrásfigyelőt, hátha észreveszel valamit. Esetlen nyisd meg az eseménynaplót, abba is lehet vmi hasznos.
2015. júl. 18. 21:45
 4/5 A kérdező kommentje:

Basszus :D, egy hónapja nézem, miért fut a háttérben a chrome, miután már bezártam, de most végre rájöttem. Van egy olyan lehetőség, ami engedélyezni neki, hogy a háttérben is fusson, azt kellett kikapcsolni.

Na, legalább a probléma egyik része megoldva :D

2015. júl. 18. 21:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, a chrome-osra pont most jöttem rá, lmao.

Kösz a segítséget, akk megnézem az erőforrás-figyelőt és az eseménynaplót.

2015. júl. 18. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!