Az tényleg igaz, hogy a számítógépet teljesen tönkreteheti, ha egy villám belecsap az utcán lévő villanyoszlopba vagy vezetékekbe?
Ha a villám belecsap az elektromos hálózatba, hatalmas pillanatnyi feszültségingadozást okoz. Ezt a bekapcsolt (asztali) számítógép nem tolerálja. Nálunk, ha a közelben villám csapott le, mindig kihasználtam, és kicseréltettem a régi alkatrészeket a biztostó számlájára. :-))
Nagy ritkán olyan is előfordul, hogy a kikapcsolt, de hálózattól nem függetlenített TV-t égeti le, de ehhez már tényleg a szerencsétlen véletlenek összejátszása szükséges.
5.: Biztosítéknak minden házban kell lennie! Ez marhaság amit írtál.
A kérdezőnek: igen. Túlfeszültségnek hívják. És ez ellen egy UPS-se sokat véd. Csak egy jól méretezett és kivitelezett túlfeszültség levezető rendszer tudja ezt kivédeni.
7: nem, a tanyán tényleg nincs biztosíték. Hidd el. Nem hazudok... NINCSEN. Szerencsére nem ott lakunk, de annyit költöttünk arra a házra, meg a telekre együttvéve, hogy az áramkör újítása, stb. már semmi nem lesz.
Hatosnak üzenem: nekem egyszer leégett így egy tv, h. nem volt bekapcsolva, de hálózaton volt. De az is a tanyán volt... Mindenesetre hetes, ha nem hiszed el, akkor semmi gond. Igazából több ok miatt ilyen gány az áramellátás lenn, de téged úgy se fog érdekelni, hisz miért érdekelne. Csak példának hoztam fel. Ja, és most lehet jönni, hogy veszélyes így-úgy, de ezt sem mondhatod, mert ahol a ház áll, talán évi 2-3x van jelentősebb vihar. Többi az eső, felhős idő, meg nagyon ritkán kis hó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!