Hogyan kell iTunes-on zenét törölni a telómról?
Legfrissebb itunes van fent? Mert azóta már nem itnues matchnek hívja, hanem javították icloud zenekönyvtárra. Nálam is ugyanez volt, nekem sem volt itunes matchem. Azóta már elvileg azt kell kiírnia, hogy icloud zenekönyvtár van bekapcsolva.
Gondolom akkor használod az apple musicot is, vele együtt az icloud zenekönyvtárat is.
2 út van előtted:
1) nem használod tovább a netes zenekönyvtárat. Ekkor nem fogsz tudni lementeni számokat offline-ra a telefonodra az apple musicból, de tudod közvetlenül az itunesból szinkrinizálni a zenéidet. Ehhez az kell, hogy a telefonon a Beállítások-Zene részben kapcsold ki a icloud zenekönyvtárat. Utána működik majd a fent már leírt módszer
2) használod továbbra is a netes zenekönyvtárat. Ez úgy fog működni, hogy az itunes feltölti a felhőbe az összes zenédet, aztán a telefonon a Zene alkalmazáson belül a saját zene részben megjelenik az összes számod, ami a gépen is fent van (kivéve ha bekapcsoltad, hogy csak a telefonon lévőket mutassa). Utána ott ki tudod választani, hogy melyeket töltse le a telefonra. Azok mellett megjelenik majd egy kis telefon ikon is. Sajnos a gépen az itunes nem mindig tölti fel magától az összes számot a felhőbe, elakad stb. Ehhez a gépen az itunesban menj a fájl-könyvtár, icloud könyvtár frissítésére, vagy valami hasonló nevű. Ekkor elkezdi mindet feltölteni a netre. Attól függően, hogy hány számod van meg milyen a neted, ez jó pár óráig, akár napig eltarthat. A telefonodon pedig azokat a számokat, amelyek mellett ott van a kis telefon ikon, a 3 vízszintes pontra kattintva ki tudod törölni. Utána csak a felhőben maradnak meg, de ki fogja listázni neked ugyanúgy.
Ha tényleg csak a telefonodon lévőket akarod vele megmutatni, akkor meg a Zene alkalmazáson belül menj rá a Saját zene fülre alul, utána pedig felül menj rá arra a kis lefele nyíló menüre, hogy albumok vagy előadók stb, attól függ, mi szerint rendezed a zenéid. Annak a lenyíló menünek az alján lesz, hogy Offline elérhető zene, és ott el tudod húzni a csúszkát. Ekkor csak a lementett zenéidet mutatja.
Tudom, iszonyat bonyolult, én is rengeteget szívtam vele...
Meg még annyi, hogy ha a 2. verziót választod, akkor biztos ami biztos alapon, először a telefonon a Beállítások-Zene részben először kapcsold ki meg vissza a icloud zenekönyvtár csúszkát. Meg fogja kérdezni, hogy mit csináljon, én az összefűzésre nyomtam rá. Ez akkor hasznos, hogyha a telefonodon van olyan zeneszám, ami nincs benne az itunes könyvtáradban a gépen. Viszont ezzel együtt jár az is, hogy azok a számok, amik fent vannak a gépeden is és a telefonodon is, azokat utána a zene alkalmazás 2x fogja kilistázni. Egyszer mint a telefonodon lévőt, egyszer meg mint a felhőben lévőt.
Ezt meg tudod szüntetni úgy, hogy a zene alkalmazásban kitörlöd a telefonosokat (egyesével... :@), aztán a felhőből lemented a telefonra. Akkor már csak 1x fog szerepelni a listában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!