Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan kell a BIOS-ba lépni...

Hogyan kell a BIOS-ba lépni egy számitogépbe?

Figyelt kérdés
legtöbször hol kell keressem? pontos választ szeretnék :)

2015. júl. 10. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól függ

alaplaptól

2015. júl. 10. 19:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha régi akkor amikor kiírja a márkád del vagy f2
 3/9 anonim ***** válasza:
Indításkor valamelyik funkciógomb (F1, F2. F3 stb.) vagy asusnál a delete gomb.
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt a pontos válaszod:

Ha NEM ismered az alaplapod pontos típusát:

-Felraksz egy AIDA64-et

-Kiválasztod a menüből az Alaplap részt/azon belül is az Alaplap almenüt

-Megjelennek az alaplap infói, ott lesz az elején, hogy Alaplap neve

Ha ISMERED az alaplap pontos típusát, akkor kihagyod a fenti lépéseket. Innentől könnyű a dolgod:

-Google-be bemásolod az alaplapod nevét plusz hozzáírod, hogy "user guide" vagy vmi hasonlót

-Valószínűleg az első pár találatban ott lesz a .pdf formátumú használati útmutató

-Keresel a tartalomjegyzákben vmi "BIOS Setup Utility" "UEFI Setup Utility" vagy vmilyen hasonló bejegyzést

-Odalapozol a .pdf-ben és elkezded olvasni, legtöbbször ott van az elején, hogy melyik gom(okkal) lehet belépni,ez leggyakrabban a <DEL> vagy az <F2>, de lehet más is ezért kell utánanézni az alaplap kézikönyvében

(-Érdemes elolvasni a teljes fejezetet, mert az is leírják milyen gombokkal tudsz belépni a menükbe, kilépni belőlük, kilépni a biosból, stb., arról nem is beszélve, hogy melyik gombokkal lehet módosítani az oitt megadott értékeket, pl. boot-sorrend, USB be/kikapcsolt állapota, stb., hiszen gondolom azért akarsz belépni a biosba, mert vmihez módosítani ekll az ottani értékeket)

-Újrindítod a gépet, és mikor bekapcsol és még az alaplap gyártójának a logóját látod gyorsan lenyomod azt a gombot, amit az kézikönyvben olvastál

-Have fun

2015. júl. 10. 21:06
 5/9 A kérdező kommentje:

az alaplapomnak nem tudom a nevét, de viszont a gépem Fujitsu esprimo, intel core 2 duo 2.8ghz e7400

2 giga ram volt benne, az integrált vga-m meg 800mb ot lementett belöle vga-nak.. tegnap vettem bele még plusz 2 giga ramot hogy gyorsabb legyen a gépem .. bekapcsoltam ujra megnéztem a vga-t most meg 1600mb ot ir O.o mondták nekem hogy a biosban kell ezen állitani mert lentebb szeretném venni, mert most jelen pillanatban nkeem a ram a fontos.. am a vga-m : intel gma 4500

..minél tobb ramot rakok bele ez a szar szerintetek automatikusan leszedi vga-nak ??

a lényeg hogy lentebb akarom állitani hogy ram több legyen :)

am a biost már megtaláltam, de nem találom a vga-t

2015. júl. 11. 16:45
 6/9 A kérdező kommentje:
ha tudtok segitsetek lécci
2015. júl. 11. 16:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Az hogy a gép tipusa fujitsu esprimo kevés, hogy segítsünk. Kellene a gépnek a kézikönyve, abban ír a BIOS-ról is, illetve, hogy hol lehet módosítani a video-beállításokat. Amúgy meg az a 800 meg 1600 MB csak az maximális memóriamennyiség, amit elvehet a szabad RAM-ból. Ez nem jelenti azt, hogy le is foglalja magának (nem is fogja sosem, mert olyan programmal/játékkal úgy sem bír el, amihez szükséges lenne ennyi videomemória). Pl. az én gépemben 4 GB RAM van, ill. intel HD Graphics 2500-as IGP. A max. memória, amit lefoglalhat magának, 1.7 GB, de alapból csak 224 MB memóriát csíp le a RAM-ból.

Ezt le is tudod ellenőrizni: Win 8-nál (lehet Win 7-nél is, nem tudom), ha bemész a Sajátgépbe jobbklikk/tulajdonságok, megjelennek a gép adatai és a RAM mennyisége mellett zárójelben hogy mannyi használható fel, ez nálam 4GB (3,71 GB) ami pont meg is felel annak, amit fent írtam.

2015. júl. 11. 18:47
 8/9 A kérdező kommentje:
aha értem... majd utána nézek és hátha tudol ebben segiteni :) am az enyémet most néztem nekem (3,65 mb használhato) akkor most jelen pillanatban a ram majdnem a teljes 4 gb-ot használja, igazábol csak 350 mb-ot szedett le a vga-hoz?
2015. júl. 11. 19:29
 9/9 A kérdező kommentje:
bocs elirtam ( 3,5gb )
2015. júl. 11. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!