Mi a baja a laptopomnak? Mindig leáll, de nem tudom, hogy miért.
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a laptopom mindig leáll. Általában akkor, ha zenét hallgatok vagy játszom. De előfordul, bár ritkábban, ha csak mondjuk Facebookozom. Ez kb. egy éve kezdődött el. Nem akarok hülyeséget mondani, de olyan, mintha ilyenkor "besülne". Nem tudom jobban megfogalmazni, de nagyon felmelegszik, mintha néha égett szag is lenne. Eleinte akkor állt le, ha az ágyon tartottam, de most már akkor is, ha fél méteres állványon tartom, hogy az alját érje levegő. Nem tudom, hogy mi lehet a baj. A laptop kb. 3 éve van meg.
Valaki tud segíteni? Ha van kérdés, arra is válaszolok. Előre is köszönöm!
Nyilván túlmelegszik és a biztonsági rendszer a cpu-ban kikapcsolja a géped.
Mérd le a hőfokokat.
Melyiket kell nézni?
CPU Core #1 58,0 58,0
CPU Core #2 58,0 58,0
Hitachi 49,0
Szét kell szedni, óvatosan kifujatni minden alkatrészt kompresszorral, vagy esetleg bicikli pumpával.
Venni kell hőpasztát egy számtech boltban kb 1000 ft.
A pasztát közvetlenül a processzor felületére kell kenned, hogy mindenhol fedje ( a tetejét ), nem kell kiszedned a processzort a helyéről, bár nem árt ha ott is kifujatod, de a paszta csak a tetejére kerüljön vékonyan. Ezután összerakod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!