Hogyan lehet építeni egy olyat hogy érintő kijelzővel vezérlővel vezérelni egy 12v szívattyút (5w) és egy 12v 57w peltier elemet?
Minek ehhez érintőkijelző? Kissé ágyúval a verébre szindrómásnak érzem a dolgot.
A ki-/be kapcsoláshoz elegendő egy kapcsoló, be-/kikapcsolt állapot visszajelzését egy előtét-ellenállással ellátott LED-del is meg lehet oldani.
Maximum az időzítőnél van igény mikrokontroller/AVR használatára - ahhoz az alábbi oldalon találhatóak kapcsolások:
No kaptam egy privát üzenetet:
"Szia, nekem nem jó úgy. Italautomatát készítek"
A Peltier-elem gyanítom folyamatos hűtéshez/fűtéshez kellene - az függetleníthető a vezérlőrendszertől egy műveleti erősítős komparátor áramkőrrel:
Ha nagyon ragaszkosz az érintőképernyőhöz - mondjuk publikus gépnél én hanyagolnám a vandalizmus miatt - akkor Arduinohoz van panel:
Húúú, drága a panel ára.
Akkor maradok annál amitt javasoltál
Hő kapcsolóhoz tudsz küldeni egy be ültetési tervet?
Még nem értek nagyon az elektronikához (11/F)
SMD tudok forrasztani hőlégfúvós a forrasztóállomás
inkáb vezsek egyett készen csak azt nem tudom hogy hova kell kötni a kábeleket mert itt 3 sorkapocs van középső a táp és akkor melyik a peltier? Milyen csapot tegyek ahol ki jön az ital? Tisztitani hogyan lehet?
A termosztát itt elérhető:
kézikönyve szerint az 1-es és 4-es sorkapcsokra kerül a kapcsolandó berendezés (jelen esetben a Peltier-elem), a 2-es és 3-as összekötendő, és a 3-as és 4-es sorkapcsokra megy a tápfeszültség.
"Milyen csapot tegyek ahol ki jön az ital?"
Ha már elektromosan, szivattyút vezérelve akarod a folyadékot kijuttatni, akkor egy vékony átmérőjű mágnesszelep lesz a barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!