Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Gamer PC-t szeretnék összerakn...

Gamer PC-t szeretnék összerakni csak nem nagyon tudom mi hogy van sajnos és ebben kérném a segítségeteket!?

Figyelt kérdés

külön szeretném őket megrendelni netről mert így eléggé sokat megtudok spórolni főleg akciókkor .. és külön külön szeretném összerakni mert egyszerre nagyon drága lenne .. arra szeretnélek kérni titeket ,hogy segítsetek ki engem ,hogy ezekhez a dolgokhoz mit ajánlanátok nekem !?

[link]

Intel Core i7-4790K 4GHz LGA1150 Processzor

ezt a processort néztem ki magamnak mert tuningolható csak nem tudom a tuningoláshoz milyen alaplap kell ami megbízható és nem túl drága és persze memória foglalat 4 legyen benne minimum!

[link]

Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 2400MHz HX324C11SRK2/8

erre a Ramra gondoltam .. DDR3-asnál nem hiszem ,hogy kell jobb 2400Mhz játékokra és internetezésre meg filmezésre gondolom ez megteszi nem ? aztán ha kevésnek bizonyul még is veszek majd még 8 GBot mellé a későbbiekben

videó kártyát a későbbiekben tervezem majd hozzá mert azt ebből a régi gépből akarom majd beletenni amíg nem lesz pénzem az újra .. de ezt néztem ki magamnak

[link]

ASUS GeForce GTX 970 DC2 OC 4GB GDDR5 256bit PCI-E (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5) Videokártya

nem tudom ,hogy ebben az ár kategóriában van e ennél erősebb videó kártya ? egyébként ez Full HD-ban vinné az összes mai játékot ugye ?

a táp egységet nem tudom eldönteni igazából mekkora kéne hozzá ... ? 750wos elegendő ? vagy nagyobb kéne ? azt tudna valaki linkelni nekem legyen szíves ?

és még a számítógép házban vagyok bizonytalan mert nem tudom eldönteni ,hogy mekkora kellene amiben kényelmesen belefér a videó kártya hűtő ventilátorral ami nem más mint ez amit kinéztem :

[link]

Arctic Accelero Xtreme IV

de a ventilátort és a videó kártyát csak későbbiekben akarom megvenni most maximum 200-220 ezret szeretnék rákölteni a házra .. a processzorral,Ram,tápegység,alaplapot szeretném megvenni a házzal együtt amibe utána a későbbiekben megtudom venni a videó kártyát a hűtő ventilátorral.

Azt viszont nem tudom ,hogy Hang kártya szükséges a gépbe ? anélkül is lesz rajta hang nem ? vagy hang kártya nélkül nincs rajta hang ?

Egyébként ezt a 2 gépházat néztem ki:

[link]

a fehér sokkal jobban tetszik és a méretei is nagyobbak azonban nincs rajta külső bővítő hely .. az lényegében mit takar ? a másikban meg az a jó hogy jobban szellőzne nem ? ahogy a kép is mutatja .. a fehér viszont nem .. de a másik meg jóval kisebb is .. szerintetek melyik éri meg jobban ?

bocsi ,hogy ilyen hosszúra sikeredett remélem lesz aki veszi a fáradtságot ,hogy segítsen nagyon megköszönném :)

2015. jún. 21. 19:44
 1/3 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Asus strix huteset minek lecserelni? ha jol latom ez az accelero a vga ra szerelheto fel az eredeti hutes helyett, nem pedig kulon pluszba, de anak se lene semi ertelme, haz huteset kel megjobban megoldani inkabb, vagy vizhutes kel a vga ra

de ha a vga ra hutest veszel ugyis akkor nem erdemes egy szuper egyedi hutesest veni, hanem referencia hutesest kelene

tudod ami olyan mint egy tegla csak es egy venti van rajta, na azt aztan erdemes lecserelni barmire

de Asus strix t?...

2015. jún. 21. 19:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Először is filmnézésre játékra kell? (Egy pár sort átugrottam. >.>)

Akkor oda elegendő i5-4690k.

Alaplapnak: z97-es chipsetüt nézz.

Munkára nem fogod használni, akkor elég 1600MHz-es RAM is.

Videokártyával még várnék egy picit. Most mondhatom neked, hogy vegyél GTX 970-et, de nyáron jön az AMD R9 Nano is, ami elvileg ugyanolyan teljesítményű lesz, mint a 970, viszont kevesebbet fogyaszt, és a HBM memóriának köszönhetően + Dx 12-nek alkalmasabb lesz nagyobb felbontásra. Sőt az AMD kártyák Dx 12-nek köszönhetően mind alkalmasabbak nagyobb felbontásra.

Az a számítógéphűtő nem tudom, hogy minek. Az ilyen oldalra szerelhető, vagy micsoda?

Processzorhűtő az kell.

[link]

Itt nézegess szét, olvasd el az értékeléseket is a hűtővel kapcsolatban.

Ha kell HDD, akkor Western Digital BLACK vagy BLUE. De a BLACK az jobb 1 fokkal.

Hangkártya nem szükséges a gépedbe, ha csak nincsen 30-40-50+ ezres fejhallgatód, hangfal szetted, ami igényelné.

Gépházból, meg azt választasz amit akarsz, csak nézd meg, hogy a procihűtő + videokártya belefér-e, és tudj az elejére, hátuljára, aljára, tetejére ventit szerelni.

Tetejére nem annyira fontos, úgyis kiszáll a meleg levegő. Oldalára nem kell, az csak elk*rja a légáramlatot.

2015. jún. 21. 20:03
 3/3 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
nvidia tol meg utana jon a Piko meg a DDR6 :P
2015. jún. 21. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!