Hol lehet megnézni, hogy a számítógép milyen kódlapot használ?
Figyelt kérdés
Tudom hogy a legtöbb gép 852-est használ de vizsgán az lehet az egyik feleadat,hogy nézzük meg az ottani gépen mi van.
(Valószínűleg Win7 lesz a benti gépen.)
2015. jún. 16. 17:34
1/5 anonim válasza:
nem 852-es kódlapot használnak. Vagy Windowsos kódlapot, vagy UTF-8-at. Pl. az interneten 80+%-os az UTF-8 elterjedtsége. A 852-es kódlap nagyon elavult, még a DOS-os időkből maradt ránk vissza, csak 256 karaktert képes tárolni.
2/5 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy külön ködlap van a parancsoknak (852) és annak amit mi használunk (1250).
Nekem az a fő problémám, hogy nem tudom hol kell megnézni milyet használ egy adott szg.
2015. jún. 16. 17:48
4/5 SimkoL válasza:
* A programok pedig amit akarnak.
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a gyors választ :)
2015. jún. 16. 18:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!