Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Meg tudná nekem mondani...

Taos kérdése:

Meg tudná nekem mondani valaki miért csinálja a gépem azt amikor bekapcsolom betölt a Win 7 egyszerűen az összes hűtés plusz a vízhűtő is le áll 0,5-1 másodperces idő tartalomra majd megy tovább mintha nem történt volna semmi?

Figyelt kérdés
A gépem alkatrészei: Asus M5A99X EVO R2. 0 alaplap, Amd Fx 8320 processzor,8Gb Corsair DDR3 2133MHz-es ram de elvileg 1700MHz-en megy, Vga: Gainward Geforce 630 GT 1GB DDR5 128bit, Wester Digital 1TB-os Hdd plusz rajta egy 8cm-es hűtés hogy ne melegedjen, Tápegység: Corsair VS 650 (650W), LG DVD író. Ezek mellé 4db 12cm-es hűtő venti van a gépben (2db Deepcool,2db Thermaltake). A proceszor víz hűtése egy Deepcool Maelstorm 240. A biosban én nem állítottam semmit csak még az oprendszer telepítése elött végre hajtottam egy bios fríssités az újjabb verzióra az óta minden úgy van ahogy beállította saját magát. Az alaplapon nincs semmilyen kapcsoló piszkálva. Pl:tpu meg valamilyen Digi mit tudjam én mi.

2015. jún. 6. 20:48
 1/2 anonim válasza:

Nem hiszem, hogy baj lenne, bár a hiba okában nem vagyok biztos. A gépben van hőérzékelő, ha túlmelegszik valami, akkor automatikusan leáll.

Szerintem ez visszafelé is működik, tehát ha nincs szüksége az adott időben hűtésre, mert nem melegszik, akkor miért fogyasztaná feleslegesen az extra energiát?

Ez csak feltételezés, de nem értek hozzá túlságosan.

(Régebbi videokártyáknál például ventilátor sincs, csak egy réz vagy valamilyen bordázat ami el tudja vezetni a hőt.)

Esetleg a tápegység nem bírja ellátni rendesen, lehet, hogy kell egy kis idő amíg stabilizálódik.

Ha ez lenne, akkor azt kiszámolhatod azzal, hogy mi mennyi W-t zabál és hogy a te tápod azon belül van-e.

2015. jún. 11. 00:29
 2/2 A kérdező kommentje:
A táp bőven túl tesz az elvárt szinten elvileg. Mert a proci 140w, hdd max 50w, 6 db 12cm venti (a vízhütését is ide számolva) max 40w, VGA nem fogyaszthat többet 200w-nál a ramok sem visznek többet kb 4w-nál a dvd író meg szerintem egyáltalán semmit mivel nem nagyon használom. Ha jol tudom v ízhűtés pumpája is max 10w. Ha így számolom max 400w talán a 450w az egész terhelés alat. Én szerintem más lesz a baj de fogalmam sincs mi.
2015. jún. 23. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!