Mi baja lehet a gépnek? Sötét képernyő?!
Egy HP G62-b10EH típusú gépről lenne szó.Pár nappal ezelőtt rendes leállítás után, a következő indításkor a képernyő fekete maradt.A szokásos HP jel előjött majd eltűnt, illetve utána a "Windows indítása" felirat is megjelent majd sötét képernyő maradt.A szokásos Windows bejelentkezési hangig már nem jutott el a gép.Ezenkívül csökkentett módban el lehet indítani a gépet minden gond nélkül.
A gép adatai:
Operációs rendszer: MS Windows 7 Home Premium 64bit
Processzor: Intel Pentium Dual-Core P6100 2,0
Processzor adatai: 2 Cores, 3M Cache, 2.00 GHz
Memória:3 GB DDR3
Merevlemez: 320 GB
Grafikus vezérlő: AMD Radeon HD5470 512MB
Kijelző:15,6" fényes
Amit csináltam a géppel:
-portalanítás
-memóriamodulok kivétele majd újraberakása
-memóriateszt, de a teszt végén újraindult a gép ahogy írta a képernyőn és ugyanaz a fekete kép fogadott
-HDMI kábellel megpróbáltam rákötni egy másik monitorra és ekkor kék halál következett be amiben egy "atikmpag.sys" fájl-t írt ki, erre hivatkozott
-ezenkívül az interneten találtam pár módszert, amit ilyenkor javasoltak(akksi ki, 15 mp-ig lenyomva tartva a bekapcsológombot, majd hálózatról elindítani)
Valakinek valami ötlet a leírtak alapján?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Gondolóm amit írtak a interneten mindent kipróbáltál?
A takarítást előtte végezted vagy utána??
Távolítsad el az ATI vga d összes részét majd rakjad ujra a vga kártyádat
-Amit találtam neten javaslatokat, praktikákat azokat mindet kipróbáltam
-A tiszítással kezdtem!
-3. pontod alatt mit értesz egészen pontosan?
Mert az eszközkezelőben próbáltam frissíteni a drivert de nem lett eredménye, illetve letörölni az illesztőprogramot, de ugyanazt rakta vissza
A hiba előtt vagy után ?? tisztítottál?
3 mas pont van olyan hogy mégse
akkor mondom rakjad rá a chipset drivert ,majd a vga drivert de a legfrissebbet utána directX
másik hogy megpróbálod csak 1 modulal bekapcsolni a gépet
A hiba után volt a takarítás
Memória modulós verzió sem hatott semmit sajnos:SPróbáltam egyikkel, másikkal de semmi
Most szedtem le a legfrissebb drivert és rakom fel hátha
Szia!
Bocsánat a kései válaszért, de a kérdés napján elvittem szervízbe a laptopot, mert az ATI driver telepítésénél is hibát írt ki és úgy voltam vele, h inkább szakember nézze meg.Szóval azóta a szervízbe van.
De köszönöm szépen a segítséged!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!