Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Újrarakom a Windows-t? Miért?

Újrarakom a Windows-t? Miért?

Figyelt kérdés
De miért újrarakom? Miért nem újratelepítem? Tudom, hogy nem ez a legégetőbb progléma a világon, de annyira idegesít az újrarakom szó. Mást is? Titeket mi idegesít ezen a kategórián belül?

2015. máj. 31. 18:57
 1/6 anonim ***** válasza:
A hasonló kérdések.
2015. máj. 31. 18:59
 2/6 anonim ***** válasza:

"lehúzni" - a letöltés szinonimájaként, én legfeljebb a vécét szoktam.

"víruskergető" - kereső helyett, valahogy nem ugyanaz a jelentése, nekem a prérifarkas jut eszembe róla, mindig kergeti a madarat de soha nem kapja el - védelmi szempontból ez kifejezetten hátránya egy programnak, hogy csak próbálkozik.

2015. máj. 31. 19:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Mindenkit más idegesít. Engem pl. az olyan kérdések, mint a mien vagy meik.
2015. máj. 31. 20:25
 4/6 b4r4thg ***** válasza:
Az újrarak egy rosszul sikerült, szlenges szinonímája.
2015. máj. 31. 20:32
 5/6 Tengor ***** válasza:
Ráteszed az oprendszert. Ha valamit ráteszel, akkor azt rárakod. Ha meg már volt rajta, akkor megint csinálod, vagy újra csinálod. Ebből lesz az újrarakod.
2015. máj. 31. 20:54
 6/6 tabaki ***** válasza:

Hát, én ebben nem látok igazán bántót, egy kissé lezserebb szóhasználat, miért is ne? Az eléggé érzékletes, hogy felrakom, leszedem az operációs rendszert, vagy visszateszem a régit, ennek a nyomán szerintem még belefér a pongyola, de tömör újrarakás is.

Engem sokkal inkább zavar az alapvető nyelvtani szabályok semmibevétele, kivált, amikor máskülönben értelmes személyek képesek a ragokat külön írni: Photoshop al, linux al, Windows al, stb. De, maradva ugyanezeknél a példáknál, ha egybeírják, akkor meg úgy, mintha a hasonulásról az életben nem hallottak volna: Photoshopal, linuxal, Windowsal. Nyilván néha érzik, hogy valami nem stimmel, ilyenkor a problémátlanul ragozható idegen szavakat is kötőjelezik, hátha az megoldja a problémát: Photoshop-al, linux-al, Windows-al. Az „e” kérdőszócskát bezzeg nem dívik kötőjellel írni.

Hasonlóan idegesítő, amikor az igekötőket írják külön: Be lépek, el mentettem, ki írom, stb. -- viszont, mondhatni kötelezően ragadnak az igekötők az egyetlen esetben amikor nem kéne, vagyis a közbevetett szavakhoz: Megszeretném kérdezni, megtudnátok mondani, kiakartam próbálni.

És de jó, hogy #3 megemlítette a mien/meik szavakat, majdnem elfelejtettem, pedig az agyam eltüsszen tőlük.

A válaszadás lendületében én is rengeteg hibát ejtek, meg a telefon- vagy tablethasználatból adódóan is épp elég marhaság csúszhat be (kedvencem, amikor a kiterjesztéseket kijavítja mondathatárra, például .png helyett . Png-re), de ez még nálam a szükségszerű rossz kategóriába esik. Viszont szörnyű, amikor imponáló tudású embertársaim mondanivalóját nem tudom értelmezni, mert a figyelmemet minduntalan olyan nyelvtani baklövések viszik félre, amelyeket egy kisiskolástól is hüledezve fogadnék. Ami pedig a kérdezőket illeti, az elemi udvariasság része lenne a tisztességesen megfogalmazott kérdés, és őket aztán senki-semmi nem sürgeti, akár minden szóra külön rákereshetnének.

Grrr, de felhúztam magam, de legalább egyszer végre kiöntöttem a szívemet...

Egy más természetű idegesítő dologról éppen a napokban esett szó: A kérdezők sokszor nem azt kérdezik meg, amivel gondjuk akadt, hanem egy halom hibás következtetés után a tökéletesen téves út végén felbukkanó irreveláns részproblémát firtatják. Azt hiszem, ez már tényleg ennek a kategóriának az átka, ami az „Adhatok-e májat a cicámnak?” jellegű kérdések boldogabb vidékein ismeretlen.

Kedvelem még a jól hangzó, semmit nem jelentő kérdéseket („Hogy kell képeket összevágni?”), főként magyarázat és illusztráció nélkül, meg a „Melyik programmal lehet ilyet csinálni?” típusúakat (After Effects + 10 év gyakorlat) de a „Valaki segítene? (kérdés privátban)” is toplistás nálam.

2015. máj. 31. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!