Ebayről szeretnék profi fényképezőgépet venni. Mire kell odafigyelnem?
Amit kinéztem, elvileg 1 év garanciás. Honnan tudhatom, hogy nem hamisítvány? A másik, hogy a vételáron kívül csak postaköltség van kiírva, erre még úgy tudom, jön valamilyen vám, de az pontosan hogy? A postásnak kell kifizetnem, mikor átveszem?
Több éve ebayezek, de eddig csak kis dolgokat vásároltam, úgyhogy ehhez nem értek.
Ha EU-n kívülről jön, akkor kb úgy kell kalkulálni hogy a vételár+postaköltséget (igen a postát is!!!) megszorzod 1.3-al, kb ez az összeg amibe kerül neked majd a cucc.
Jön be az országba a cucc, VÁM-on hasra esik (kicsi az esélye hogy nem kapják el, de megeshet hogy átcsúszik), akkor kérnek tőled egy igazolást, hogy mennyibe került. Számla, utalási bizonylat, ilyesmi. Ez után pár nappal elindul hozzád a cucc és szépen fizetsz a futárnak.
Az 1 év gari szép is jó, csak esélyes, hogy oda érvényes ahonnan veszed, ha világ garis, akkor mákod van, ha nem akkor úgy kalkulálj, hogy egy esetleg gariztatásnál, csak az hogy elküldöd meg vissza 8-12eFt, ha nem több!
Hogy eredeti-e vagy sem? Eladó függő, érdemes megbízni az eladó adatlapját.
Én most egy Xiaomi Yi-ben gondolkozok, de abból is sok a hamisítvány, szóval figyelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!