Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A videokártya meghibásodása...

Ney Márta kérdése:

A videokártya meghibásodása hatással lehet a monitor beállításaira?

Figyelt kérdés
Furcsa jelenséget észleltem: Egyik pillanatról a másikra a teljes képernyő püspöklila színű lett, nem láttam a betűket. Megpiszkáltam a kábeleket, erre borsó zölddé változott. Próbáltam a beállításokon (Win 8) az asztal hátterét változtatni, majdnem sikerült, de a betűk szine lila lett, további vacakolás után fehérré változott, viszont a kép fátyolos volt. Másnap újból nekiveselkedtem, variáltam a monitor beállításán, ez eredményes volt, azt hittem minden rendbejött, de nem tudtam használni a videóvágó programot. Próbáltam egy másik programot letölteni, de nem lehetett futtatni, ebből arra következtetek, hogy a videókártyának lehet valami baja. Jól gondolom-e? Azt hiszem - ha ti nem tudtok tanácsot adni - kénytelen leszek szakembert hívni.

2015. máj. 23. 20:54
 1/3 anonim ***** válasza:
A szakember nem rossz megoldás, de előtte ajánlom, hogy nézd meg a videó kártya driverét, hátha valami történt, frissítsd, próbáld meg, ha nemsikerül sehogy sem,a akkor hívjál szakembert. Ha nem integrált a kártya, essetleg húzd ki az alaplapból, ha poros fújd ki a port (lehetőleg ne szájjal). Rakd vissza...stb.
2015. máj. 23. 20:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha a kábel mozgatására változott a helyzet, akkor én ott keresném a hibát. Olyan csatlakozóval még nem találkoztam, ami tönkrement volna, próbáld ki egy másik kábellel. A monitort nem kellett volna állítgatnod, az már csak egy tüneti kezelés.
2015. máj. 23. 21:01
 3/3 Koplárovics Béci ***** válasza:
Szerintem inkább a kábelekkel/csatlakozókkal lehet valami, ha azok megpiszkálására (is) változik a szín. Ugye D-SUB-on van összekötve? Ez a "sorosport-szerű" csatlakozó, és többnyire kék.
2015. máj. 23. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!