Le vagyok maradva ha a gimimben windows xp-s gépekkel dolgozunk 2003-as worldben?
Csak kamuznak nektek, mert valószínűleg lusták feltenni, a tanárok nincsenek képben az új verziókkal, nem akarnak váltani. Tekintve hogy az általános és középiskolák, de még jó néhány egyetem is ingyen megkapja a szoftvereket, illetve a diákok, hallgatók is. Az ingyent persze értsd képletesen, az adónkból fizetik azt is.
Esetleg az lehet, hogy a géppark nem alkalmas, de ahhoz tényleg nagyon régi gépek kellenek.
Nem maradtál le semmiről. A Office 2007 -től csak a felhasználói felületet cseszték el, semmi lényes változás nem történt. Még a 2013 -ban se.
A Windows XP meg jó alapozónak.
" csak azért mert még nem nyertünk pályázatot és nem tudta az iskola frissíteni az op. rendszert"
Valószínűleg nem az operációs rendszert - azt ingyen elérheti a Tisztaszoftver-program keretein belül ( [link] ) - hanem a gépeket.
"Le vagyok maradva ha a gimimben windows xp-s gépekkel dolgozunk 2003-as worldben?"
Nem sokkal. Amit középiskolában tanultok szövegszerkesztés/táblázatkezelés/prezentációkészítés címén ahhoz a 2003-as Word (Excel/Powerpoint) bőven elegendő.
Nem tudom, ki és miért tartotta fontosnak lepontozni a válaszokat, de ettől még
1. A Windows és a Word kezelésének alapjai nyugodtan elsajátíthatók régi programokkal is -- kivéve persze, ha rugalmatlan kreténeket képzünk, akik kétségbe esnek, ha valami eltér a megszokottól. Nem azt mondom, hogy kívánatos a lepukkant ócskaságok használata, de azért az oprendszerük ezredrészét sem ismerő felhasználók tömege képes átállni minden verzióváltáskor, mert a rendszer főbb vonalaival tisztában vannak, a többit meg kitapasztalják, vagy urambocsá' maguk mennek utána az ismereteknek.
2. Nehogy már egy átlagpolgárnak szánt rendszer meg egy szövegszerkesztő működtetésének elsajátítása legyen a cél. Van az informatikának éppen elég olyan területe, amely XP-n is művelhető, és három gimi is kevés lenne a magas szintű megtanulására.
3. Amíg a problémának az a magva, hogy elég modern-e a Windows, addig az nem informatika, csak a szokásos Microsoft-felhasználó képzés, kár elveszni a részletekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!