Szisztok az baj ha ram bővítés után bekapcsoláskor valami configurácios hibát ír meg valamit a DIMM-el több infó lent?
Pár napja vettem a gépembe 1gb ramot már volt benne 2x512mb de igy kicsit lassuvolt ezért vettem. Mikor bele raktam a gépbe úgy áltak hogy fekete foglalatba 512ram utánna fehér foglalatban az új ram megint feketében 512ram. Bekapcsoltam a gépet error volt kikapcsoltam megforditottam az első (512) és a második(1gb) ramot mikor bekapcsolom valami hibát ir:fan not detected meg ezt valami ram configuration nemjó +valami DIMM el is van valami!
Válaszokat előre köszönöm!
Amikor látod ezt a szöveget, alul biztosan kiír lehetőségeket (F1, F2, DEL...stb.) Azt a variációt kellene választanod, ami a BIOS beállításokhoz vezet.
A FAN not detected - nem érzékeli a ventilátort. Ez lehet a ház külön hűtése is, de nem mindegyik házba szerelnek, ezért ezt ki lehet kapcsolni. Lehet a CPU FAN, ez a processzor saját hűtője, ez már nagyobb baj. Nézd meg hogy be van e rendesen dugva, nem sérült e a vezeték és pörög e.
A RAM konfiguráció üzenet a memóriák miatt van. Gondolom ugyanolyan sebességű memóriát vettél (XXXXMHz) ezeket, ha nem ugyanolyanok, az alaplap a legalacsonyabb sebességű memória képességeire lassítja. Itt a legjobban akkor járnál, ha AUTO beállítást használnál kezdésnek.
A DIMM-es üzenetet nem részletezted, de a DIMM a memória foglalatot jelenti.
A BIOS-ban találsz egy olyan lehetőséget, hogy Optimized Defaults, vagy Default Configuration...stb. (valahol a lista végén lesz) először ezt próbáld meg, mentsd el és indítsd újra.
Ne dőlj be ilyen butaságnak. A számítógép nem unalmában ír ki hibaüzeneteket.
A BIOS-ba úgy lehet belépni, hogy amikor bekapcsolod a gépet elkezded nyomkodni a DEL gombot vagy az F1-et vagy az F2-t. (ez alaplapfüggő, hogy melyiket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!