Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SOS! Eltűnt a linuxról az...

SOS! Eltűnt a linuxról az asztalom! Hogy hozzam vissza?

Figyelt kérdés
Frissítettem az általa felajánlott frissítésekkel a linuxot meg a linux programokat (firefox,stb),kért újraindítást és azóta kékség van az asztalom helyén! Nagyon sürgős lenne! A linux eredeti,így vettem a laptopomat.
2010. febr. 23. 22:22
1 2
 1/12 jas0nx ***** válasza:
Így hirtelen, azt hittem, hogy a grafikus felületed tünt el. De miért használsz windows-t, lehet h több baj vele, de egy 5 éves is tudja mókólni.
2010. febr. 23. 22:53
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen,lehet,hogy az tűnt el. Tudsz nekem segíteni? Egyébként így kaptam,ezért használom ezt. Már 1 éves. Kérlek,segíts,mert sürgősen dolgoznom kéne! Most is mobilról írok.
2010. febr. 23. 23:03
 3/12 czibles ***** válasza:
és mégis melyik disztribúció?
2010. febr. 23. 23:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Annyit tudok,hogy zöld színű,és amikor még volt asztal,akkor felül voltak a menüpontok,hogy kedvencek,munka,szórakozás,beállítások,stb
2010. febr. 23. 23:22
 5/12 A kérdező kommentje:
Hahó,valaki? Teljesen kétségbe vagyok esve!
2010. febr. 23. 23:31
 6/12 czibles ***** válasza:

bootolj be liveCDről.

gondolom adtak telepítő CD a géphez (amin ez ismeretlen linuxod van), azt berakod és kiválasztod, hogy kipróbálás.

2010. febr. 23. 23:46
 7/12 A kérdező kommentje:
Nincs cd-meghajtó a gépben,ez eee pc minilaptop
2010. febr. 23. 23:54
 8/12 anonim ***** válasza:
szerintem add el
2010. febr. 24. 00:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes választ,sokat segített.
2010. febr. 24. 01:05
 10/12 anonim ***** válasza:

ennyi infóból elég nehéz segíteni, ctrl+alt+f4-et nyomd meg mondjuk, és akkor előjön a terminál, itt be kell jelentkezned, nem tudom hogy tudod-e a root felhasználó jelszavát, ha igen, akkor azzal jelentkezz be, majd add ki ezt a parancsot: killall -u FELHASZNÁLÓNEVED

A FELHASZNÁLÓNEVED helyére értelemszerűen írd a felhasználóneved amit használni szoktál. Ekkor elvileg a bejelentkező kép kell hogy előjöjjön. Ha előjött próbálj meg belépni rootként. Ha úgy megy akkor használd úgy... Ha nem, akkor ismét ctrl+alt+f4, aztán loginolj be ismét rootként, majd add ki ezt a parancsot: "apt-get dist-upgrade" ezzel van esély hogy megjavul, viszont ha nem debian alapu a linux, hanem mondjuk opensuse, akkor zypper a parancs apt-get helyett, ez esetben a parancs: "zypper dup"

de más disztribúciók esetén lehet még más és más, konkrétan ezek:

pacman -Syu

yum upgrade

apt-get dist-upgrade

zypper dup

emerge -uDN world

aztán ha nem segít, akkor nem tudom mit tegyél, tudni kellene milyen grafikus felület volt/van, meg egyáltalán hogy milyen disztribúció...

2010. febr. 24. 02:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!