Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » RAID Kiépítése, hogyan? Tudom...

RAID Kiépítése, hogyan? Tudom használni a raidből kitárt helyet?

Figyelt kérdés

Hali.

Kérdésem a következő:

Ezt meg lehet csinálni?

Van egy 120 Gb-os SSD-m és mellette pl. 4 db winyom, ugye a RAID 5 ha jól tudom az összes winyóbol max a legkisebb méretét látja.

Ha mindegyik winyoról leparticiónálok 120 Gb-ot akkor a fentmaradó részt tudom használni Nem raid kötet részeként, külön, csak adattárolásra? Pl 2Tb-os winyo, beszáll a raidbe amin az OS fut 120 Gb-al. ((Raid 5) 1 SSD-ből és 3 winyóból.) A 2Tb ból a fentmaradó részt tudom használni, mint külön betűjeles meghajtó?

Hogyan tudom beállítani, ha van rá mód?

2015. máj. 10. 00:27
 1/2 A kérdező kommentje:
jav: kizárt
2015. máj. 10. 01:33
 2/2 anonim ***** válasza:

Megoldható, de csak úgy, egy otthoni Windows alatt kérdéses, hogy lehetséges-e.

Linux alatt könnyedén, szoftveres raiddel is is akár összelövöd a ahogy szeretnéd, a maradékon meg csinálsz még partíciókat és kész.

Utóbbi Win alatt is oké, látni fogja, csak maga a raid beállítása kérdéses.

2015. máj. 10. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!