Mi az a másfeles sorköz?
Hű,ez bonyolult!
De azért kösz!
És akkor mit tegyek ha mondjuk E-mailt írok és akkor kell a másfeles sorköz? (freemail fiókom van)
Szerintem nem tudod megcsinálni. A FreeMail szövegszerkesztési lehetőségei sokkal korlátoltabbak, mint egy átlagos szövegszerkesztőéi.
A sorköz változtatása nincs a lehetőségek között. Mivel a betűméret változtatható, kísérletezhetsz azzal, hogy a sorok után ütsz egy Entert, és az üres sornak „micro” vagy „mini” méretet adsz, mindemellett úgy látom, hogy a program ezt sem kezeli tisztességesen, úgyhogy a betűméret-váltás nem hat úgy a sortávolságra, mint kéne (próbáld ki, hogy „óriás” méretet adsz egy szövegrésznek, akkor összecsúsznak a sorok). Azért említem meg egyáltalán, mert van rá egy jelentéktelen esély, hogy a levél címzettjénél ESETLEG hasonlóan jelenik meg az üzenet, mint ahogyan elképzelted. Ez azonban a fogadó programtól függ, tehát a módszer tökéletesen megbízhatatlan. Én GMail-re küldtem egy próbát, ott annyi látszott, hogy az óriásbetű nagyobb lett, mint a normál, a micro-sorok nem különböztek (még a betűtípus is más volt). Egyébként az Elküldött levelek közt utólag megnézve ugyanezt tapasztaltam. Ha rendesen formázott szöveget akarsz továbbítani, küldd mellékletben, szövegszerkesztőből mentett alkalmas formátumban (pl. doc, docx, pdf).
Bonyolult!!
Vagy csak én vagyok hülye?
„XP gépem van,és azon semmilyen szövegszerkesztő nincs”
Engedelmeddel kétségbe vonom az igazmondásodat. Nyomd meg a Start gombot, válaszd a Futtatás (vagy Program futtatása, nem emlékszem pontosan) menüpontot, és a parancssorba írd be: „wordpad” (természetesen a macskakörmök nélkül, és Enterrel lezárva). Történik-e valami érdekes?
Ha kevésnek találod a WordPad lehetőségeit, kitűnő szövegszerkesztőt tölthetsz le innét (ügyelj rá, hogy a Windows-változatot szedd le, a többi nem működik nálad):
Ez a program saját oldala, ami mindig a legmegbízhatóbb letöltőhely. Nem tudom, hogy eleve magyarul települ-e, vagy utólag kell-e beállítanod a nyelvet, de az biztos, hogy tud magyarul. Ha problémád van vele, majd megoldjuk.
Abban az esetben, ha még ez is kevés, és egy (MS-Office-hoz hasonló) teljes irodai rendszert szeretnél, ajánlom a LibreOffice-t:
De ez már eléggé nagyocska ahhoz, hogy csak akkor telepítsd, ha tényleg szükséged van táblázat- és adatbázis-kezelésre, prezentációkészítésre, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!