Újrarakom a gépet. Win 8.1 vagy maradjak a 7-nél. Mennyire vált be nektek a 8.1?
Szerintem 8.1 és esetleg ízlés szerint Classic Shell.
G.
Nekem sem nagyon jött be a 8-as, a 8.1 egy fokkal talán jobb. Mivel rá vagyok kényszerülve (egyik céges gépemen "központilag" az van), most már kezdem megszokni. "Amúgy" nem rossz", csak még mindig szidom a megalkotóit, mert -bár megvannak az eddig is használt funkciók, sőt jóval több- olyan ügyesen eldugták ide-oda, sőt megáltoztatták a nevüket, hogy kínszenvedés rátalálni némelyikre.
Ha aránylag korszerű a gép, elég jól lehet vele dolgozni, bár nem minden, korábban bevált program működik vele.
Állítólag a 10-es felhasználóbarátabb lesz. Majd meglátjuk...
Nekem még a legnagyobb gondom a 8/8.1 -el, hogy nagyon MS fiók függő.
Nem vagyok paranoid, de nem szeretem megosztani a dolgaimat MS -el,
ha meg MS fiók nélkül, hagyományos USER -el dolgozom, akkor meg rengeteg szolgáltatás ami miatt jobb lenne nem érhető el.
Illetve tényleg van néhány program amit nem, vagy nem olyan jól kezel.
pl. Tv Tunerem. :-(
Megnéztem két egyforma gépen.Mindegyik 2 hónapos,szóval új.
Hol is kezdjem..
Először egyiken néztem meg.Olyan driver kellett neki (elvileg) ami 7nél nem,ez a chipset.Elsőre kék halált adott egyik win 8.1-es driver felrakása után,pontosabban újraindítás közbe mielőtt felállt volna a rendszer.Másodszor chipsetet felraktam,elvileg "jól" ment,de félve raktam fel utána a hang és vidikari drivert.Izgalom az újra indítása...........
Vidikari drivertől ahogy újra indításra nyomtam feldobott egy pilre vmi hiba ablakocskát. Nvidia Experiencével kapcsos,mert harmadik rendszer telepítés után anélkül raktam fel így nem jött elő ez..... Aztán olvastam másutt a legjobb ha Win update-val rakatom fel vele a felajánlott vidikari drivert..Hát jó,még1x kezdjük előröl..felment,azzal okés,van ikonja óra mellett is így,bár ez 8.
Egyenlőre ennyi.
VIA usb drivert fel se rakom mert azzal egyből volt kék halál és közbe következő win telepítéskor láttam eszközkezelőbe,hogy alapból fent volt...
Kérdem én,erre a rendszere fellehet rakni a realtek hang drivert vagy ne merjem?..
Másik gépre is feldobtam a chipset és a win által a vidikari drivert,ezekből tanulva ott annyi baki volt,hogy amikor felkerült a rendszer és indítani akartam az első driver telepítőjét ami a chipset ugye,akkor lassan reagált rá...még 1x megnyomtam,aztán olyan 20-30mperc múlva feljött/elindult és mivel ugye kétszer nyomtam rá jött egy ablakocska is,hogy már fut blablabla bla.... Lényeg ennek a rendszernek itt-ott amott,vannak búgjai,de nem mindig... De messze nem olyan stabil stb mint a 7es.
A gép amd fx 6300,8gb ram,nvidia geforce vidikarival,de ez mindegy most.
Realtek audio drivert fel szabad erre rakni? Vagy anélkül is meg lehet lenni és működni fog mind a zene és video lejátszókba a hang? Mert alapból van hang a rendszeren.....
A 7 -es se volt elsőnek stabil, csak akkor még Vista -nak hívták. :-D
Ugyan ez a 8 -as is. Sokat javult a stabilitás területén, és még a Win 10 -ben még többet javítottak, de úgy tűnik az se bugmentes még, mert amit majd kiadnak mint új rendszer, és meg lehet majd venni, azt is folyamatosan fogják javítani, mert sajnos nagyon bogaras...
(Nekem rekord idő alatt sikerült össze omlasztanom egy olyan gépen ami minden hardver tekintetében átlagos, mindössze egy USB -s eszköz miatt omlott össze már a telepítő betöltésének fázisában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!