Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a gond, ha időnként...

Mi lehet a gond, ha időnként "kiakad" a gépem?

Figyelt kérdés
Pl. ha megnyitok egy új lapot a böngészőben, néha hosszú másodpercekre belassul, vagy inkább lefagy, mert olyankor semmit nem tudok csinálni, utána minden megy tovább jól... de nem csak netezésnél van ez, hanem akár ha csak egy pdf fájlt olvasok. Eleinte ritkábban, most egyre gyakrabban fordul elő. Mit tegyek?

2015. ápr. 27. 07:30
 1/7 anonim ***** válasza:

milyen böngésző? ha firefox használsz-e valami kiterjesztést? (add-on)

Microsoft process monitor töltsd le és futtasd, az kiírja, hogy épp mit olvas / ír a merevlemez.

Abból kiindulhatsz mi történik a háttérben.

2015. ápr. 27. 07:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Én megnézném hogy minden rendben bevan e kötve.
2015. ápr. 27. 07:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen, Firefox, és a napokban direkt frissítettem emiatt, de nem segített.

Minden jól be van kötve.

2015. ápr. 27. 08:13
 4/7 Tengor ***** válasza:
HDD problémára utal. HDSentinel mit mutat rá? SMART adatok?
2015. ápr. 27. 08:41
 5/7 doni1201 ***** válasza:

Windows Update is le tudja fogni a gépet. Már két gépen is láttam ezt a problémát, a RAM állandóan 80-90%-os terheltségen volt.

Szóval nézd meg mekkora a RAM terheltsége a belassulásokkor: Ctrl+Shift+Esc >> Teljesítmény. Ha magas, akkor nézd meg mi okozza: Folyamatok > ha az svchost.exe kiemelkedően sokat használ, akkor ez (is) lehet a probléma.

2015. ápr. 27. 10:59
 6/7 A kérdező kommentje:

negyedik: én buta vagyok ilyenekhez, nem is értem, mit kérdezel :))

ötödik: meg fogok próbálkozni azzal, amit írtál...

köszi mindenkinek

2015. ápr. 27. 11:24
 7/7 Tengor ***** válasza:

HDSentinelt letöltöd, elindítod és megnézed hány százalékot mutat a meghajtóra. Ez is már elég beszédes lehet.

Ugyan ebben a programban megkeresed a SMART adatokat, készítesz róla egy képet, feltöltöd valahova és teszel róla egy linket.

Fagy hívsz egy szakit, aki diagnosztizálja a gépet és megjavítja.

2015. ápr. 27. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!