WinSxS mappa tartalma?
Üdv!
Egy olyan problémával küszködök, hogy nincs elég hely a rendszer meghajtón.
60GB-os SSD-n van a rendszer, már próbáltam a lemezkarbantartót, azzal sikerült is 1 gigát csinálni, de akkor is 10GB jó lenne ha megmaradna mert valamennyit hagyni kell az SSD-n annak érdekében, hogy ne csökkenjen az élettartama.
Nos, nemrég azt a tanácsot adták, hogy nézzem át a C:/Windows/WinSxS mappát, hát egy csomó mappa van benne pontosan 19.689 mappa, no hát a hülye fogja végignézni mindet, de a lényeg, hogy ez a WinSxS 6,49GB-os eszik, azért elég sok szerintem, és azt mondták hogy ezek itt driverek és a Windowshoz érkező frissítések lényegtelen részei meg ilyenek, de igazából nem merek belenyúlni, nekem nehogy elb*szkuráljam aztán nem lesz gép, amíg megint újra nem rakom.
Nos ebből a mappából hogy tudom kiszűrni az ilyen lényegtelen dolgokat?
Okozhatok-e bármilyen kárt a rendszerben ha nem jó dolgot törlök?
A válaszokat előre is köszi.
Ez az, hogy semmi progi nincs az SSD-n, csak a Win 8.1 és az alapvető driverek (VGA, hangchip, integrált hálókártya meg a többi) és kész, mikor fel raktam a 8.1-et, akkor 20GB-ot nyomott, azóta nem hiszem, hogy jött volna 20GB-nyi plusz a rendszerbe, a driverek meg megint nem nyomhatnak 10 gigát.
55,5 gigát használhatok, de ha olyan az SSD mint a HDD-m akkor meg röhögni fogok, mert az egyik HDD 200GB-os de azt írja, hogy 186 GB használható fel..... no itt jön az érdekes része, ugyanis 182,xx GB-nyi cucc van fent a HDD-n és és még mindig van szabadon majdnem 8GB, és ez 4GB-al több mint a 186. (ez nem fura egy kicsit?)
Sajnos ezt a 60-as SSD tudtam beszerezni 9K-ért 3 év garival (még mindig van rá 2 és fél év gari) de gondoltam rá, hogy ennyi garival 10K-ért simán eladom (újonnan 13K ez az SSD), hozzáteszek 3K-et és "használtan" veszek egy 120-as vagy ha nagyon megmérgesedek akkor egy 240-est.
De amíg nem lesz pénz addig sajnos valami átmeneti megoldást kell találnom arra, hogy ne fogyjon el a hely az SSD-n amíg nem lesz egy nagyobb.
Csináltam még egy lemezkarbantartót ma, és előjött egy olyan fül amin belül ezt találtam, hogy visszaállítási pontok törlése.
Figyelmesen el is olvastam, tehát kárt ezzel nem okoztam a rendszernek, és azt írta, hogy a mai visszaállítási pont kivételével minden eddigit kitöröl.
Nos így sikerült a 8GB szabad helyből 17,8 GB-ot varázsolni, de konkrétan mi is ez a visszaállítási pont?
Meg hogy a fenébe tudott 2014.10.15-től 10GB-nyi helyet hízni ez a visszaállítási cucc?
Egyáltalán mire jó ez?
Én egyszer kipróbáltam újratelepítés előtt (vesztenivalóm nem volt), hogy hogy mi lenne, ha törölnék onnan valamit. Találomra töröltem egy fájlt, és onnantól nem is tudott a Windows elindulni. (Természetesen törölni csak úgy engedett, hogy Hiren Boot CD-ről bootoltam, nem pedig úgy, hogy a Windowsban voltam.)
A problémádra azt javasolnám, hogy telepítsd újra teljesen a windowst, engedj lefutni minden frissítést, majd az előbb említett boot CD segítségével mentsd le egy image-fájl formájában a C: partíciót a D: meghajtóra. Windows7 esetében ez tizenvalahány GB lesz. Ebből az image-fájlból bármikor újrarakhatod a rendszered pár perc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!