Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy AMD processzor kihajt egy...

Egy AMD processzor kihajt egy Titan X et?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 23. 10:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Egy néger tud hullahoppozni? Csak hogy értelmetlen dolgot kérdezzek én is. AMD-nek soha nem az volt a baja, hogy "kihajt-nem hajt", ez már régóta nem áll fent. Utoljára 1 magos processzoroknál és ritka alacsony órajelnél merült fel, hogy nem elég egy processzor a videokártyához, hiszen (lévén még nincs DX12) egy szál kommunikál egyszerre a grafikus maggal, ami azt jelenti, hogy ha a te processzorod gyenge, 1 szál és 1.7GHz, vagy 4 mag, de 1.4GHz, könnyen elképzelhető, hogy egy erősebb kártya mellett elhasal.

A mai világban ez már nincs meg, egy 3GHz-es AMD is van elég erős ahhoz, hogy "kihajtson" egy Titan X-et is. A probléma soha nem ezzel van, hanem azzal, hogy mikor a processzornak számolnia kell (pl. karakterek megjelenítése játékon belül, robbanások), akkor gyenge, lassú, ezért zuhan le az fps. De a kihajtás GPU részről sosem gond.

2015. ápr. 23. 11:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Szóval akkor egy AMD X8 FX-8350 és egy Titan x meglennének egymással?
2015. ápr. 23. 11:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Felér egy tökönszúrással, de meg. Mármint most érted, beraksz egy Titan X-et, játszol 4K-n egy olyan processzor mellett, ami klasszikusan híres arról, hogy szálankénti teljesítménye gyenge (Haswell i3 több és stabilabb fps-t produkál Far Cry 4 alatt, mint egy 8350). Ha már Titan X-re van lóvé, legyen egy Intelre is.

Ha félreértem és nem játékra tervezed, hanem renderelni, grafikai munkákra kell, akkor elég lesz az AMD is.

2015. ápr. 23. 11:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Jó tényleg igazad van így átgondolva. I7 vagy i5? Én socket 2011-v3 ba nézelődten a ddr4 es rammoknál. Intel i7 5820k jó?
2015. ápr. 23. 11:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem X99 teljesen felesleges játékra egyelőre, sőt, még i7 is túlzás. Szerintem a legjobban azzal járnál, ha keresnél egy normális tuninglapot és vennél hozzá egy 4690k-t (hardverapón 1-2 embernél elég olcsó a bolti árhoz képest) és egy jó hűtést. 4690k húzva felér i7-tel, és azért mégiscsak jelentősen olcsóbb nála. Ha nagyon el vagy eresztve, persze, lehet 4790k is, de az X99 akkor is túlárazott játékra.
2015. ápr. 23. 11:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Mondassz jó tuninglapokat? És a használt dolgoknál még szét se néztem. Köszi az ötleteket.
2015. ápr. 23. 11:53
 7/8 donfetibo ***** válasza:

Például: [link]

igaz, hogy ez FM2+ os alaplap AMD-hez de van Intelesben is!!!☺☻

2015. ápr. 23. 12:02
 8/8 anonim ***** válasza:
ROG lapok teljesen feleslegesek, tele vannak haszontalan extrákkal (VI Hero-m van, de csak azért, mert 25e forintért jutottam hozzá, mert hibás volt). Az értelmes tuning kimerül 4.4-4.5GHz-ben, a felett már teljesen felesleges, csak e-pénisz méregetés. Ahhoz pedig elegendő egy 35-40e forintos Z87 (most már inkább Z97) lap is.
2015. ápr. 23. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!