Milyen videókártyát rakjak a processzor mellé?
Proci: intel pentium d 945
Tápegység:Atx-420w-E1-PSU
Ram 2gb
Videókártya kéne bele de nem tudom milyen. Előre is köszönöm a válaszokat!!
Nekem most egy nvidia geforce 520gt 1gb
Van.
A GT520 bár más felépítés, erőben nagyjából a 8600GTS szintjén lehet, modernebb támogatásokkal. Ilyen konfigba nem érdemes sokkal erősebb kártyát tenni:
mert a CPU 10 évvel ezelőtti konstrukció, mára erősen elavult és bizony egy HD4670 kihajtásához is simán kevés már. 2GB RAM is karcsú az utóbbi 5 évben megjelent játékoknak. Hasonló kaliberű gépem nekem is 2007-ben volt (egy ennél erősebb Athlon64 X2 procival és ugyanígy 2GB memóriával), amihez akkor egy 8600GT-t használtam...az akkori játékok az akkori elvárásokhoz mérten még elfogadhatóan eldöcögtek. Később lett a kérdésben lévő procihoz képest másfélszer erősebb egységem, ami mellé már 4GB memória és egy HD3870 volt rakva...ez már kellett a nagyobb gépigényű 2009-es játékoknak.
Amit az elsőben írtam...
Ha támogatja az alaplapod, akkor egy 3GHz körüli Core 2 procival jobb lenne a helyzet, ami mellé 4GB RAM és egy HD5770 vagy egy GTX550ti még elmenne. Mondjuk túl sokat nem érne rákölteni erre a platformra, inkább új gépre kéne gyűjtögetni, főleg ha komolyabb igényeid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!