IP alapján lehet országot beazonosítani?
Van egy minecraft szerverm, és feljött rá egy hacker.. Megnéztem az IPjét, és észrevettem, hogy mindenkinek aki magyarországról játszik, annak 81-es IPje van.
Ez milyen országbeli IP lehet? : 78.131.119.139
nekem 78-as :P
eddig 81 volt, de változott azóta
139.119.131.78.in-addr.arpa domain name pointer 78-131-119-139.pool.digikabel.hu
Tehát még azt is tudod, hogy digi a szolgáltató :)
A RIPE WHOIS rekordja ( [link] ) szerint magyarországi, Hatvan vagy környékén levő Digi (régi HDSNET) kábelTV-s hálózaton levő ügyfél.
"és feljött rá egy hacker"
A szó klasszikus értemében nevezett hacker ( [link] ) aligha (egyébként is miből gondolod, hogy az volt?).
Probléma esetén az abuse@hdsnet.hu e-mail címre lehet írni (már ha tudsz erről rendes, technikai részleteket közlő levelet írni) - és tudják korlátozni a delikvenst.
"és észrevettem, hogy mindenkinek aki magyarországról játszik, annak 81-es IPje van"
A 81.0.0.0/8-as IP-címtartomány a RIPE kezelésében van:
aki Európának, Közel-Keletnek és Közép-Ázsiának osztja ki ezt az IP-címtartományt.
Magyarországon legalább 6 szolgáltató kap belőle kisebb-nagyobb blokkokat, de sok más ország is kap ebből a tartományból:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!